Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2011 13:45

Лікарі рятували Гурченко 30 хвилин

Лікарі рятували Гурченко 30 хвилин

Людмилу Гурченко, яка померла напередодні на 76-му році життя, поховають в суботу 2 квітня на Новодівичому кладовищі. Громадянська панахида почнеться о 10:00 в Центральному будинку літераторів, а прощання - о 12:00, повідомив прес-секретар Союзу кінематографістів РФ Дмитро Якунін. Гурченко можуть поховати поруч з В'ячеславом Тихоновим і Олегом Янковським.

Причиною смерті актриси стали ускладнення, викликані операцією, яку вона перенесла у лютому. Тоді Гурченко зламала шийку стегна, тільки вийшовши з лікарні, куди вона потрапила через ішемічну хворобу серця і стенокардію.

Як повідомляє таблоїд Life News, лікарі швидкої, які приїхали через 20 хвилин за викликом чоловіка актриси Сергія Сеніна, боролися за життя Гурченко 30 хвилин. Приїхавши за терміновим викликом, лікарі швидкої побачили лише бездиханне тіло. Тим не менш вони спробували завести серце.

"Реанімаційні заходи проводилися близько 30 хвилин, - пояснили виданню медики. - Після цього всі дії вже не мають сенсу - у людини помирає мозок".

Напад убив актрису практично відразу. Гурченко схопилася за серце, а потім втратила свідомість.

"Вона лише встигла сказати, що їй дуже боляче, що важко дихати", - описав останні хвилини життя актриси медик.

"Люся померла миттєво, - розповів "Сегодня" редактор газети "Бульвар Гордона" Дмитро Гордон, який близько дружив з актрисою. - Сергій Михайлович (чоловік Гурченко - ред.) розповів, що вони як раз дивилися музичний фільм про Людмилу Марківну, який зняв наш телеканал "Інтер". І на третій пісні їй стало погано, почала задихатися ... Сергій Михайлович кинувся на кухню за валокордином ... Людмила Марківна померла у нього на руках ... Він їй і штучне дихання намагався робити, і непрямий масаж серця ...".

Зараз ви читаєте новину «Лікарі рятували Гурченко 30 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі