четвер, 22 березня 2012 21:23

На ірландській кіновечірці грали в карти на пральній машині та смажили сосиски
12

Фото: Фото: Ольга Кривдюк
Вхід до зали охороняє американський тер'єр

21 березня у столичній "Кінопанорамі" відбулася кіновечірка "Jameson Cult Film Club" - показ культового фільму Гая Річі "Великий куш" у супроводі театрального дійства в стилі фільму. Так закінчився другий фестиваль нового ірландського кіно в Україні - Irishfest.

Традиційна кіновечірка "Jameson Cult Film Club" проводиться в Україні вперше. Так само вперше на великому екрані в Україні показали стрічку "Великий куш" через 12 років після його виходу. Квитки у касах на цю подію не продавали, їх можна було виграти на сторінках в соціальних мережах кінофестивалю. Близько сотні щасливчиків отримали запрошення, правильно відповівши на питання про сюжет фільму або розповівши свою історію в стилі "Великого кушу".

На кіноподію можна було втрапити через задній вхід до кінотеатру. Центральні двері "Кінопанорами" закрили дерев'яними дошками. У дворику кінотеатру розіграли сцени циганського табору з фільму Гая Річі: на поламаній пральній машинці хлопці грали в карти, смажились сосиски, а вхід до зали охороняв американський тер'єр. Перед показом фільму чернівчанин Сергій Сазонов боксував на ринзі лише в одних спортивних штанях, зображаючи Бреда Піта, який у фільмі грав цигана-бродягу, чемпіона з боїв без правил. А під час показу самого фільму до кінозали вривалися актори, переодягнені в банду євреїв-хасидів, як і в "Великому куші" Гая Річі.

За підримки Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" та ірландського віскі "Jameson" до дня св. Патрика пройшов тиждень нового ірландського кіно - Irishfest. В українських кінотеатрах з 15 по 21 березня показували 6 ірландських стрічок - призерів та учасників ряду міжнародних кінофестивалів.

"Українському глядачу я би обов'язково рекомендував подивитися фільм, яким ми відкривали Фестиваль ірландського кіно, "Злітна смуга". Він буде всім зрозумілий та приємний," - порадив директор кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі.

"Злітна смуга" - фільм двохрічної давнини ірландського режисера Йена Пауера. За мотивами реальної історії 1983 року, коли на полі біля ірландського містечка розбився літак з латиноамериканським пілотом. Залишки літака та іспаномовного пілота знаходить 9-річний Пако, від імені якого й розказується історія. Пако вірить в те, що його батько - іспанець та астронавт NASA. Він запрошує незнайомця додому, приймаючи його за батька.

Зараз ви читаєте новину «На ірландській кіновечірці грали в карти на пральній машині та смажили сосиски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі