понеділок, 14 травня 2012 12:48

Білоруським акторам сподобалася черкаська кров'янка
14

О 22.00 розпочинається вистава. Більшість місць заповнена, близько 200 осіб спостерігають за виставою стоячи. Актори під музику розігрують виставу. В основі творчого задуму – селяни розігрують казку про “Дон Кіхота”, начитавшись про неї
Фото: Фото: Інна Іщук
Попри те, що вистава відбувається на площі, вхід платний. Для глядачів з квитками облаштували сидячі місця – поставили чорні м’які стільці й обгородили металевим парканом
О 22.00 розпочинається вистава. Більшість місць заповнена, близько 200 осіб спостерігають за виставою стоячи. Актори під музику розігрують виставу. В основі творчого задуму – селяни розігрують казку про “Дон Кіхота”, начитавшись про неї
О 22.00 розпочинається вистава. Більшість місць заповнена, близько 200 осіб спостерігають за виставою стоячи. Актори під музику розігрують виставу. В основі творчого задуму – селяни розігрують казку про “Дон Кіхота”, начитавшись про неї
"Перенісся у виставу, абсолютно нічого не зрозумів, можливо це все треба ще переварити. Але то все було красиво, яскраво, побільше б такого неординарного", ? розповідає про враження подрузі Сергій Слинько

Міжнародний фестиваль "Сцена людства" стартував у Черкасах 13 травня двома виставами. Луганський академічний обласний російський драматичний театр поставив п'єсу Олександра Сухово-Кобиліна "Тарєлкін і Расплюєв". Брестський театр музики і драми запропонував глядачам "Мрію про Дон Кіхота" Мігеля де Сервантеса. Виставу показували простонеба.

О 21.20 на Соборній площі облаштовують сцену. Температура +11 градусів. За металевим каркасом, завішеним тканиною, готуються актори. Завгосп Брестського театру Тарас Юркевич налаштовує піротехніку. Актор Олег Бузук придивляється до сходів, на які йому доведеться вилазити під час спектаклю.

"Через вітер страшно на ходулі ставати, ? каже російською Бузук, потирає руки від холоду. – Приїхали в шортах і в майках, розраховували на теплу погоду, а тепер стоїмо мерзнемо. Їхали в Україну з розрахунку, що тут черешні, полуниця… Правда зранку уже сходили на базар покупляли тепліші речі. Першим ділом, що купив – це кров'янку. Спробував, коли приїжджали минулого разу. Така смачна… У нас, в Білорусі, готують по іншому – сала не додають. А тут купив 3 кільця, щоб наїстися. Взяв би із собою, але в автобусі тепло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві показали "Дім Бернарди Альби" румунською

Попри те, що вистава відбувається на площі, вхід платний. Для глядачів з квитками облаштували сидячі місця – поставили чорні м'які стільці й обгородили металевим парканом.

О 21.44 на площу приходить художниця Людмила Шилімова-Ганзенко, у руках тримає дерев'яний стілець, ставить його в ряд з іншими.

"Художник повинен дбати про свої місця на театральних підмостках", - говорить до своїх колег. Поруч, на розкладному стільці, сідає Марія Фізер.

У першому ряду сідають Ірина Лещенко і Тетяна Тарасюк. Через 10 хвилин йдуть до авто за ковдрою, вкривають ноги.

"Я за півгодини до вистави гуляла з собакою, то зрозуміла, що треба вдягати куртку", ? каже Тарасюк.

О 21.50 за сценою актори стають колом, обіймаються й кричать "Ууууу!".

"Так ми заряджаємося адреналіном", ? пояснює акторка, яка грає Сару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Театр на Подолі шукає тимчасове приміщення

О 22.00 розпочинається вистава. Більшість місць заповнена, близько 200 осіб спостерігають за дійством стоячи. Актори під музику розігрують виставу. В основі творчого задуму – селяни розігрують казку про "Дон Кіхота", начитавшись про неї.

"Щось таке відбувається, треба глянути", ? каже 23-річний Руслан Калініченко, проходячи повз площу. Разом з товаришем сідають на вільні місця.

"Так прикольно, ? каже Сергій Пальчик, – А коли це все почалося? – запитує у дівчини, що стоїть поруч. – Якби знали, то прийшли раніше".

О 22.26 розпочинається шоу з феєрверками. Глядачі аплодують, від диму починають закривати руками очі.

"Перенісся у виставу, абсолютно нічого не зрозумів, можливо це все треба ще переварити. Але то все було красиво, яскраво, побільше б такого неординарного", ? розповідає про враження подрузі Сергій Слинько.

Вистава закінчується о 22.50, глядачі поспіхом розходяться.

"Треба, щоб театри побільше ставили вуличних спектаклів, тому що це цікаво. Сьогоднішньою виставою я не дуже задоволений, тому що погодні умови не дозволили розвернутися нам, так як хотілося", ? розповів Олександр Козак, генеральний директор й художній керівник Брестського театру драми і музики.

Міжнародний театральний фестиваль "Сцена людства" триватиме в Черкасах по 22 травня. Покажуть вистави 10 театрів.

Зараз ви читаєте новину «Білоруським акторам сподобалася черкаська кров'янка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі