З 8 березня українці святкують Масницю, головною стравою якої є млинці. Їх випікають на воді, молоці та кефірі. Присмачують різноманітними сиропами, сметаною, варенням, шоколадом чи цукровою пудрою. Випікають солодці та солені все залежить від смакових вподобань.
Заварні млинці на кефірі
Інгредієнти:
кефір - 2 склянки
борошно - 2 склянки
яйця - 2 шт.
сіль, цукор - за смаком.
Приготування:
Кефір, яйця, борошно, сіль та цукор перемішати й збити вінчиком. В склянку окропу додати соду. Розмішати й вилити в тісто та залишити на 5 хвилин. Додати олію. Млинці смажити на розігрітій сковороді по хвилині з кожного боку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні спекли млинець небачених розмірів
Шоколадні млинці
Інгредієнти:
ківі - 3 шт.
банани - 2 шт.
холодна вода - 3/4 склянки
холодне молоко - 3/4 склянки
борошно пшеничне просіяне - 1 склянка
яйця - 3 шт.
сіль - 1/4 ч. л.
масло вершкове - 3 ст. л.
олія - за смаком
какао - 1 ст. л.
сметана -150 г
цукор - 50 г.
Приготування:
Змішати усі інгредієнти до однорідності. Випікати млинці з двох сторін. Сметану збити з цукром й змастити млинці. Додати фрукти та нарізати на шматки. За бажанням можна посипати цукровою пудрою.
Сирні млинці з петрушкою
Інгредієнти:
борошно - 1 склянка
молоко - 1.5 склянки
сир твердий - 150 г
яйця - 2 шт.
петрушка - 1 пучок
розпушувач - 1 ч. л.
цукор - 1 ч. л.
сіль - 1 ч. л.
олія - 1 ст. л.
масло - 50 г
часник - 1 зубець.
Приготування:
Сир натерти на дрібній тертці. Очищену петрушку, часник дрібно нарізати. Яйця збити міксером з сіллю і цукром в піну. У підігріте молоко влити яєчну масу й перемішати. Додати просіяне борошно. Всипати сир, часник, подрібнену зелень і влити олію й змішати. Смажити млинці на розігрітій і змащеній олією сковороді. Готов страву змастити шматочком вершкового масла.
Млинці обожнюють кулінари з усього світу. Їх можна подавати на закуску, основну страву та навіть десерт. Начинки додають найрізноманітніші: джем, шоколад, сир, м'ясо, овочі та фрукти. Для приготування найкраще підходить пшеничне борошно. Але також можна використовувати гречане чи вівсяне.
Коментарі