В основі запіканки "Кульбабка" - пшоняна крупа. Рецепт зручний тим, що з іншими інгредієнтами, які входять - можна експериментувати, заміняти їх. Так можна зробити страву пісно чи дієтичною - підійде для діабетиків.
Інгредієнти:
- пшоно- 1 стакан
- цибуля - 1 шт
- картопля - 1 шт
- яйце - 1 шт
- соняшникова олія - 25 грамів
- сіль, спеції за смаком
Картоплю можна заміняти морквою, можна додавати і той, і інший овоч. Якщо страва не пісна - то можна додати 30 грамів вершкового масла та 100 грамів курячої грудки чи фаршу.
Приготування:
Пшоно промити, залити окропом та залишити під кришкою на 10 хвилин, аби не було гіркості. Окремо закип'ятити 3 стакана води, якою потім будемо заливати запіканку.
У пшоно додати дрібно нарізану цибулину. Картоплю натерти дрібно, як на деруни. Якщо додаєте моркву - її можна натерти на крупнішу тертку.
До суміші додати м'ясо, масло, олій, сіль та спеції. Все гарно вимішати із яйцем. Залити водою та викласти у посудину для випікання.
Запікати у духовці, розігрітій до 180 градусів - 40- 45 хвилин. Помішувати страву не потрібно.
Найкраще запікати "Кульбабку" у глиняних чи керамічних горщиках. Можна робити одну велику запіканку, або порційно - у маленьких горнятах. Не треба наливати суміш для запіканки по вінця. Тоді страва не буде збігати та пригоряти.
Коментарі