Правильно спечене м'ясо виглядає по-святковому. Подавайте запечену в духовці свинину з гарніром - з картоплею, овочами на пару, хрустким салатом або рисом.
Для вдало запеченої свинини, потрібні шматки без кісток. Найкраще вирізка, окіст або лопатки. Не варто забувати про хороші спеції і трави, які підкреслять смак запеченого м'яса.
Інгредієнти:
Свинина, шийна частина - 1 кг
Свіжий імбир - шматок 1 см
Цибуля - 1 цибулина
Часник - 6 великих зубчиків
Петрушка - 3-4 гілочки
Сік 1 лимона
Оливкова олія - 2 ст.л.
Сіль, чорний перець - за смаком
Приготування:
Розігрій духовку до 190 ° С. Очистіть і розріжте на четвертинки часник.
Імбир очистіть і тонко наріжте пластинками, а цибулю великими півкільцями.
По всій поверхні свинини гострим ножем зробіть надрізи. В кожен покладіть по шматочку часнику.
Натріть м'ясо сіллю і перцем. У сковороді на сильному вогні обсмажте свинину з усіх боків до утворення рум'яної скоринки. Це має зайняти не більше 10 хвилин.
Вийняти м'ясо, а в сковороду покласти імбир і цибулю. Підсмажте їх на середньому вогні 2-3 хвилини.
М'ясо покладіть на решітку в духовці, а цибулю і імбир - в форму для запікання. Поставте форму під решітку, щоб туди стікав сік.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філе індички смажать з шавлією та печерицями
Запікайте м'ясо в духовці 45-50 хвилин, періодично поливаючи свинину соком, що виділився з цибулею та імбиром.
Перед подачею полити м'ясо лимонним соком і посипте дрібно нарізаною петрушкою.
Коментарі