Паска не обходиться без глазурі. Її приготування - окремий вид передвеликодніх змагань кондитерів і господинь. І різновидів глазурі є багато. Згори їх посипають шоколадною або кокосовою крихтою, горіхами, цукатами.

Карамельна
Інгредієнти:
100 мл згущеного молока
30 г цукрової пудри
30 г сухого молока
Приготування:
У миску налити згущене молоко. Додати сухе молоко й збити міксером. Додати цукрову пудру й збивати суміш до загустіння. Якщо немає міксера, масу можна збити кухонним вінчиком.
Вершкова
Інгредієнти:
300 г цукру
250 мл вершків 20%
50 г вершкового масла
1 ч. л. ванільного цукру
Приготування:
Цукор змішати з вершками й варити на слабкому вогні 30 хв, помішуючи до загустіння. Потім додати вершкове масло й ванільний цукор.
Біла
Інгредієнти:
250 г цукрової пудри
2 яєчних білки
щіпка борошна
1 ст. л. лимонного соку
Приготування:
Цукрову пудру збити з яєчними білками, дрібкою борошна й лимонним соком. Глазур має бути густою й не розтікатися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренд Великодня: як приготувати швидко мармурові яйця
Фруктова
Інгредієнти:
200 г цукрової пудри
2 яєчних білки
1 ст. л. соку лимона
3 ст. л. будь-якого фруктового сиропу
Приготування:
Цукрову пудру розтерти з яєчними білками, потім додати сік лимона й фруктовий сироп.
Шоколадна
Інгредієнти:
25 г вершкового масла
15 г какао
1 склянка цукрової пудри
2 ст. л. молока
щіпка кориці
Приготування:
Розтопити в каструлі вершкове масло, додати какао й готувати, помішуючи, 1 хв. Зняти каструлю з вогню й додавати поступово цукрову пудру й молоко. Всипати дрібку кориці й повернути каструлю на вогонь на 1 хв.
Ведуча "ТСН Тиждень" Алла Мазур поділилася своїм фірмовим рецептом паски по-закарпатськи. Для неї потрібні прості продукти. Прикраси можна вибрати на свій смак.
Паска, приготовлена вдома, буде точно смачнішою за магазинну.
Коментарі