Сирники є одними з найулюбленіших сніданків українців. Їх готують з різними начинками та при подачі страв додають всілякі топінги.
Пропонуємо рецепт сирників з цедрою апельсина та карамеллю. Відкриєте для себе новий смак, який змусить вас приготувати цю страву ще не раз.
Апельсиново-карамельні сирники
Інгредієнти
Сир кисломолочний - 350 г
Яйце - 1 шт.
Манка - 20 г
Цедра - 1 апельсин
Дрібка солі
Цукор - 2 ст. ложки (якщо любите більше цукру, додайте ще ложку цукру)
Для подачі - сметана, карамель
Як приготувати
Для приготування беріть якісний сир, обов'язково видаліть зайву вологу, щоб сирники тримали форму - це ключ до ідеальної текстури.
Додайте яйце, манку, цукор, трохи борошна та натерту цедру апельсина.
Залиште масу на 15 хвилин, щоб почав розвиватися глютен.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирники з яблуком та корицею: зберігайте рецепт для смачного сніданку від Євгена Клопотенка
Добре перемішайте, сформуйте на присипаній борошном поверхні невеликі кульки по 45 г, а щоб зробити їх ідеально рівними, скористайтеся склянкою, обертаючи тісто по колу.
Смажте на вершковому маслі або на сухій сковорідці по кілька хвилин з кожного боку на маленькому вогні, поки вони не стануть золотистими.
Подавати найкраще зі сметаною та карамеллю - це неймовірно смачно.
Складно уявити сніданок без сирників. Коли є можливість їх приготувати, спробуйте рецепт, який не підведе і сирники здивують не лише вдалою формою, а й смаком. головне, дотримуйтесь правильних пропорцій. У приготуванні сирників правило "на око" не завжди спрацьовує.
Рецептом пишних сирників поділився шеф-кухар Владислав Фінкевич.
Коментарі