Жульєн - це тепла закуска, яку вигадали французи. В традиційний рецепт додають куряче філе, але без нього страва не менш смачна та ніжна. Чудово підходить для святкового столу та повсякдення.
Інгредієнти:
цибуля - 2 шт.
печериці - 500 г
борошно - 1 ст. л.
яйця - 2 ст. л.
сметана - 1 склянка
панірувальні сухарі - 1 ст.л.
пармезан - 100 г
олія - 2 ст.л.
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Очищену цибулю подрібнити та обсмажити на олії до прозорості. Гриби нарізати соломкою, обшпарити гарячою водою й обсмажити в олії до готовності. Налити в іншу сковорідку трохи олії та обсмажити на ній борошно. Збити яйця і змішати їх зі сметаною, додати обсмажену муку. Посолити та поперчити. З'єднати обсмажені гриби й цибулю, викласти у порційну форму в якій запікатиметься страва. Гриби і цибулю залити соусом. Сир змішати з сухарями і посипати майбутній жульєн. Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці до появи рум'яної скоринки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили класичний рецепт сирного супу
Коли мова йде про жульєн, відразу в уяві з'являються соковиті шматочки курячого м'яса з ароматними грибами в нежному соусі. Але у самій Франції жульєном називається тонка овочева нарізка, використовувана для перших гарячих страв або салатів.
Коментарі