понеділок, 08 листопада 2021 16:36

У світі – грецький чи турецький, а в Україні – карпатський йогурт

На рівні з відомими у світі грецьким або турецьким йогуртами ми маємо український – карпатський йогурт. Раніше його можна було скуштувати тільки в горах, а сьогодні його вживають по всій Україні. Це універсальний продукт, який не лише їдять на сніданок, обід та вечерю, а й додають до соусів, заправок до салатів, фруктів та овочів. Він має невисоку калорійність і водночас містить багато вітамінів та корисних речовин, які сприяють зміцненню імунітету та покращують травлення.

  Для виробництва сучасного карпатського йогурту використовують молоко вищого сорту
Для виробництва сучасного карпатського йогурту використовують молоко вищого сорту

Давній рецепт карпатського йогурту вигадали мешканці Карпатського регіону. Час виготовлення цього кисломолочного продукту міг займати понад дві доби. Спочатку свіже молоко підкисляли в льосі, в приміщення також заносили запашні гілки винограду, берези та липи, які впродовж доби насичували продукт унікальним ароматом. Потім ферментований ароматний продукт переливали у горщики зі змащеними сметаною стінками, і вже через добу він ставав густим і мав ніжний солодковершковий смак.

Сьогодні карпатський йогурт розробляють з використанням особливих технологій і заквасок. Поціновувачі чистих природних смаків вживають карпатський без цукру. Любителі солодкого – карпатський йогурт зі шматочками фруктів чи ягід. А для людей з непереносимістю лактози є безлактозний карпатський йогурт.

Рецептура цього продукту відтворена у питному і густому форматах. Завдяки особливій технології виготовлення йогурт поєднує дві закваски: одна надає йому вершкового та ніжного смаку, а інша формує густу консистенцію. Такий натуральний йогурт допомагає підтримувати організм в тонусі.

Для виробництва сучасного карпатського йогурту використовують молоко вищого сорту, а 40% – це молоко з карпатського регіону. Локальні продукти корисніші та біологічно краще засвоюються організмом. Крім того, вибирати та споживати місцеві продукти – екологічніше, адже на їхнє тривале зберігання та логістику витрачається мінімум природних і людських ресурсів.

  Для виробництва сучасного карпатського йогурту використовують молоко вищого сорту
Для виробництва сучасного карпатського йогурту використовують молоко вищого сорту
Зараз ви читаєте новину «У світі – грецький чи турецький, а в Україні – карпатський йогурт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути