Ароматний, солодкий лікер більше подобається жінкам. Він приємний на смак та без різкої алкогольної нотки. Тому його не потрібно запивати. Прекрасно підійде не тільки до десертів, а й до закусок.
"Люблю запах мигдалю, але для класичного лікеру Amaretto потрібні абрикосові кісточки, які зимою важко знайти, - каже Стефанія Гончарук. - Тому придумала власний рецепт, який нічим не поступається від купованого напою".
Інгредієнти:
мигдаль - 100 г.
горілка - 1 л.
згущене молоко - 300 мл.
кориця - 2 палички
цукор - 1 склянка
вода - 300 мл
Приготування:
Мигдаль подрібнити у блендері або потовкти у ступці.
Залити його горілкою. Перемішати і покласти палички кориці.
Масу настоювати в закритому посуді при кімнатній температурі не менше місяця.
Воду з цукром зварити, щоб вийшов сироп.
Його змішати з горіховою настоянкою. Вийняти з горілки корицю.
Настояти мигдалевий лікер 10 днів у темному прохолодному місці.
За три дні до закінчення цього терміну у напій додати згущене молоко. Перемішати і знову накрити кришкою.
Коли лікер настоїться, перелити його в красиву пляшку або графин і подавати гостям.
Коментарі