Сирні ньокки дуже популярна страва в Італії. Вона може подаватися як закуска та солодкою в якості десерту. Ніжна сирна текстура в поєднанні зі свіжим шпинатом просто тане в роті. Нюкки чимось схожі на наші галушки, але сирний смак вносить свій вершковий акцент у страву.
Інгредієнти:
Масло солодко-вершкове - 20 г
Сир м'який 4,5% - 200 г
Сир твердий - 100 г
Шпинат - 150 г
Петрушка - 30 г
Часник - 1 зубчик
Борошно - 90 г
Яйця - 2 шт.
Італійські трави - 1 ч. л
Сіль - 10 г
Мускатний горіх (тертий) - 3 г
Приготування:
Вимийте, обсушіть і залийте окропом шпинат.
Через хвилину відкиньте на друшляк, нехай охолонуть. Загорніть в марлю і відіжміть з шпинату якомога більше рідини.
Натріть сир і почистіть часник.
Покладіть часник, шпинат і петрушку в блендер. Подрібніть.
Змішайте зелень і часник з сиром, просіяним борошном, сиром, яйцями і мускатним горіхом. Замісити однорідне тісто. Посоліть і поперчіть.
Сформуйте ньокки і поставте їх на 30 хвилин в холодильник.
Читайте також: Сом під шпинатним соусом виходить одночасно ніжним та хрустким
Відварюйте по 6-8 штук в киплячій підсоленій воді 1 хвилину після того, як спливуть.
Подавайте сирні ньокки з вершковим маслом
Коментарі