Банановий лікер вважається суто жіночим напоєм за його солодкий смак. Хоча багато чоловіків його теж пють із задоволенням. Це десертний напій важко знайти в магазинах. Краще приготувати самому.
"Банановий лікер готую два тижні. Роблю його багато. Як тільки якісь посиденьки, завжди є напій під рукою, — каже киянка Христина Кришталь. - Я згущене молоко в рецепті замінила апельсинами. Лікер виходить не нудним, але завдяки дуже стиглим бананам, солодким.
Інгредієнти:
2 апельсини
4 банани
6 склянка цукру
750 мл спирту
1 л води
Приготування:
Апельсини облити окропом. Зрізати шкірку ножем або натерти цедру.
З м'якоті вичавити сік. Почистити банани та подрібнити. Додати до апельсинового соку.
У банку насипати склянку цукру. Добре перемішати. Кинути апельсинові скоринки чи цедру.
Налити спирт хорошої якості і щільно закрити кришкою. Поставити напій настоюватися в темному місці на два тижні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати желе із шампанського
"За день до закінчення терміну, лікер переливаю в іншу банку крізь кілька шарів марлі. Так проціджую його", - каже Христина.
Воду змішати з п'ятьма склянками цукру. Перемішати і поставити на вогонь, щоб зварився сироп.
Охолодити і вилити в проціджений напій. Поставити лікер у холодильник на 2–3 год.
Коментарі
1