неділя, 28 лютого 2021 15:48

Українцям забороняв їсти борщ, його подавали лише іноземцям - Клопотенко про свій ресторан

 

Майже два роки тому в столиці Євген Клопотенко відкрив ресторан "100 років тому вперед". Заклад пригощає відвідувачів стравами української кухні без стереотипів. Дивують картоплею в карамелі, закускою із бджіл, арахісу та меду, яловичою вирізкою з тартаром, оселедця, морквяним пюре та зернами кропу й десятками інших страв.

Про власний підхід у створенні ресторану Gazeta.ua розповів Євген Клопотенко, шеф-кухар

"Про те, що ресторан може бути не української кухні навіть мови не йшло. Уявімо, що я маю італійський ресторан. От зароблю я 100 тис. доларів і що мені з ними робити? Ну, куплю машину, будинок і все. Натомість мій ресторан це не банальна історія про гроші - це про зміну людей", - розповів Євген Клопотенко.

Стверджує, що гроші не є його метою, а виключно інструментом її досягнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо винесу гостям личинок молі – вони це їстимуть



"Ми показуємо відвідувачам щось нове, незвичне. Те, чого раніше ніхто не робив. Люди дивуються, кажуть: "вау", і виходять від нас у шоці та з кайфом. От коли ти заробляєш 100 тис. доларів на такому ресторані - це дійсно круто. Потім можна взяти й, наприклад, відкрити ще один такий заклад у Чернівцях, або Нью-Йорку, щоб там люди дізналися, що таке українська кухня. Ось це дійсно має сенс", - сказав шеф-кухар.

Створюючи нову форму української кухні Євген Клопотенко навмисно відмовився від загальновідомих страв. У меню ресторану не знайти вареників чи сала.

"Коли приходиш в заклад, а там 20 незрозумілих позицій і борщ з салом, ти відразу замовляєш борщ та сало, з точки зору стереотипного мислення, бо ж не замовиш щось незрозуміле. Тому, перший рік в мене борщ могли замовити лише англійською мовою - подавали виключно іноземцям. Українцям я забороняв їсти борщ. Та через рік зрозумів, що він є занадто українською стравою для того, щоб її не було. Тому борщ став доступним для замовлення будь-кого. Це єдина страва зі зрозумілих, яка в нас є", - додав Клопотенко.

Кулінарний блогер Євген Клопотенко поділився оригінальним рецептом українського борщу. Переможець шоу "МастерШеф" рекомендує готувати страву на свинячих ребрах. Але є секрет: м'ясо слід попередньо запекти у духовці та додати в'ялені груші.

Зараз ви читаєте новину «Українцям забороняв їсти борщ, його подавали лише іноземцям - Клопотенко про свій ресторан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути