середа, 23 жовтня 2024 09:50

Здивуйте себе новими смаками: п'ять ідей солоних смузі для поживного перекусу

Здивуйте себе новими смаками: п'ять ідей солоних смузі для поживного перекусу
П'ять ідей солоних смузі: рецепти Фото: pinterest

Якщо ви любите солоненьке, спробуйте приготувати солоні коктейлі. Адже вони бувають не лише солодкими.

Солоні смузі можуть бути не менш смачними та поживними, наповненими корисними овочами, спеціями та незвичними поєднаннями інгредієнтів.

Пропонуємо п'ять ідей, з чим приготувати смузі для справжніх поціновувачів солоних смаків.

Овочевий смузі на айрані

Знадобиться 150 грамів відвареної капусти броколі та склянка айрану, а також (за бажанням) зелень, часник та інші інгредієнти. Капусту броколі відваріть або приготуйте на пару, трохи охолодіть та подрібніть в блендері. Залийте подрібнену капусту айраном - і можна їсти. Цей овочевий смузі на айрані можна їсти як суп, а можна взяти з собою в термосі на роботу для швидкого перекусу.

Кефірний коктейль з м'якушем авокадо

Авокадо - дуже корисний фрукт, в якому міститься багато вітамінів та потрібних організму мікроелементів. Не менш корисний і кефір - в цьому кисломолочному напої містяться не тільки вітаміни та мікроелементи, а й корисні бактерії пробіотики. Вони покращують роботу шлунка і кишечника, нейтралізують дію антибіотиків, допомагають очистити організм.

Знадобиться одне стигле авокадо, трошки свіжого імбиру, кілька листочків свіжої м'яти (якщо знайдеться) та склянка свіжого кефіру. М'якуш авокадо та імбир складіть в блендер, залийте кефіром та добре подрібніть - смузі готовий.

Огірковий смузі з зеленню

Цей смузі прекрасно підійде як для тих, хто на дієті, так і для тих, хто просто хоче смачно перекусити. Візьміть 2 середніх огірки, подрібніть в блендері, додайте трохи подрібненої зелені - і залийте все айраном (звичайним або айраном з кропом). Смачний перекус готовий.

В такий смузі можна додати трохи свіжого імбиру й кілька скибочок солодкого зеленого перцю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданки для контролю ваги: ідеї поживних страв, які заряджають енергією на увесь день

Смузі з помідором та селерою

Селера - дуже корисна овочева рослина, в якій міститься багато вітамінів та інших корисних речовин. Не менш корисний і помідор. Для того щоб приготувати цей смузі, вам знадобиться один середній помідор та одне стебло селери. Подрібніть овочі в блендері, залийте кефіром, айраном, закваскою або простоквашею - смузі готовий. У такій смузі також можна додати трохи зелені: кропу, петрушки або свіжої м'яти.

Солоний ласі з прянощами

Ласі - індійський напій, який готують з йогуртом, зеленим перцем чилі, з додаванням різних прянощів (кайенського перцю, меленого кмину), а також свіжовичавленого лимонного соку, кубиків льоду і холодної води.

Візьміть півсклянки густого йогурту, півсклянки молока, 1 чайну ложку лимонного соку, дрібку кайенського перцю, трошки подрібненого насіння кмину, кілька листків м'яти та кілька кубиків льоду.

Всі інгредієнти, крім кубиків льоду, складіть в блендер та добре подрібніть. Перелийте готовий коктейль в красиві склянки, додайте лід і насолоджуйтеся.

Людям, старшим за 40 років, варто додати до раціону деякі напої. Вони поліпшують пам'ять та покращують настрій.

Чорничний смузі не тільки покращує роботу мозку, але також пропонує освіжаючий і смачний спосіб включити у свій раціон необхідні поживні речовини.

Зараз ви читаєте новину «Здивуйте себе новими смаками: п'ять ідей солоних смузі для поживного перекусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути