Торт із ароматом бергамоту є окрасою будь-якого столу. В ньому поєднується смак згущенного молока та чаю Ерл Грей. Готується цей десерт просто. Потрібно просто спекти коржі і помастити їх кремом. Його можна вибирати за власним бажанням. Щоб повністю розкрити смак торта, варто в крем додати цедру лайма.
Інгредієнти:
Згущене молоко - 420 мл.
Чай Ерл Грей - 1,5 ст. л.
Вершкове масло - 3 ст. л.
Яйця - 4 шт.
Цукор - 2 ст.л.
Борошно - 1 чашка + 3 ст.л.
Розпушувач - 2 ч. л.
Сода - 1 ч. л.
Приготування:
Розтопіть пів чашки масла і залиште холонути.
У сотейнику змішайте згущене молоко і крупинки чаю. Крупнолистовой чай треба перемолоти в блендері або кавомолці. Мають бути маленькі крупинки.
На повільному вогні поваріть суміш хвилин 10. Поступово чай почне віддавати свій смак і (що важливо) колір.
Приберіть суміш остигати хвилин 10-15. А в цей час добре збийте яйця в чашці.
Перемішайте сухі інгредієнти.
У яєчну суміш додайте згущене молоко з чаєм. Але потроху, інакше яйця можуть зваритися від температури.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десерт "Пташине молоко" витримують ніч в холодильнику
Додайте сухі інгредієнти і розтоплене масло. Добре перемішайте і налийте тісто у форму. Корж підніметься приблизно вдвічі.
Випікайте при 175 градусах хвилин 30-40. Все залежить від форми і духовки - після 25-ї хвилини починайте перевіряти шпажкою.
Готовим коржам дайте охолонути. Перевернути коржі верх дном у формі. Так менша ймовірність, що він опуститься
Коржі просочіть улюбленим кремом, додавши в нього цедру лайма для покращення смаку чаю.
Коментарі