понеділок, 15 березня 2021 02:28

Топ-3 способи, як просто та швидко позбутися рибної луски

Топ-3 способи, як просто та швидко позбутися рибної луски
Обережно зняти лусочки з рибини допоможе звичайна столова ложка. Фото: Alexander Zvir from Pexels

Риба - продукт, користь якого важко поставити під сумнів. Завдяки високому вмістові вітамінів та поживних речовин, має входити в раціон будь-якої здорової людини. Попри це більшість відмовляється від неї через нудний, довготривалий та брудний процес очищення від луски. Якщо ви входите до цього списку, підібрані поради полегшать ваше життя.

Спосіб 1

Обережно зняти лусочки з рибини допоможе звичайна столова ложка. Чистку краще проводити в рукавичках. Спершу слід промити та випотрошити тушку. Покласти на дощечку, обгорнуту папером. Це запобіжить проникненню рибного запаху в кухонне начиння. Обрізати ножицями з рибини плавники, щоб не травмуватися. Притиснути до обробної дошки та краєм ложки підчепити лусочки. Рухаючись від хвоста до голови. Так вони залишаться на столовому приладі, а не розлетяться по приміщенню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 3 лайфхаки для швидшого дозрівання авокадо

Спосіб 2

Є породи риб, які важко піддаються процесу чистки, наприклад: судак, лин, окунь, ставрида. Полегшити ненависний процес допоможе окріп. Ним слід ошпарити рибу протягом кількох секунд. Далі викласти на робочу поверхню, застелену кількома шарами паперу, аби вона не ковзалася та провести ножем проти луски від хвоста до голови.

Спосіб 3

Швидко і легко видалити з тушки луску допоможе замороження. Для цього рибину слід відправити в морозилку на 6 годин. Відтанувша тушка легко чиститься за допомогою гострого ножа.

Мало не кожна господиня мріє навчитися пекти повітряно-ніжний бісквіт. Одні для здивування знайомих, а інші - для радості родини. У цій випічці немає складної рецептури чи хитромудрих пропорцій. Головне - не повторювати 5 найпоширеніших помилок. Інакше бісквіт не підніметься або тріскається.

Зараз ви читаєте новину «Топ-3 способи, як просто та швидко позбутися рибної луски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути