Сирна тарілка - традиційна закуска, яка прикрашає святковий стіл. Найважливіше - правильно розкласти сири на тарілці. Вони повинні бути розташовані по наростаючій смаку - від і м'яких сирів до найтерпкіших і гострих.
В Європі існують правила її оформлення. Французи, наприклад, наполягають на непарному асортименті сортів: 3, 5, 7.
Який би підхід не обрали, найважливіше - витягнути сир з холодильника не менше, ніж за 5 хвилин до подачі на стіл.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачні підказки: з чим їсти та зберігати сир тофу
Купувати сири з двох видів молока - наприклад, коров'ячого та козячого.
Обирати різні типи - витримані (пармезан, грано падано, чеддер, маасдам, гауда), розсільні (моцарела, сулугуні, бринза, фета), м'які з білою та/або блакитною пліснявою (козячий, камамбер, рокфор, брі, горгонзола, дор блю), копчені (копчена гауда, черчіл).
Краще купити 2-3 дійсно хороших сирів замість 10 посередніх. Чим більше сирів, тим складніше гарантувати їх поєднання з наявними напоями.
Святковий стіл має виглядати ідеально. Для цього підбираються яскравий посуд, гарну скатертину, блискучі столові прилади та оригінально складені серветки. Важливий їх колір та форма.
Складають серветки так, щоб при необхідності легко було витерти губи або покласти серветку на коліна. Коли не передбачена в трапезі закусочна тарілка, то замість неї на стіл кладуть полотняну серветку, складену вчетверо.
Детальніше далі у статті.
Коментарі