Рецепти відомого кухара Євгена Клопотенка дуже прості, але з оригінальним смаком. Саме таким є пиріг із томатами у прованському стилі. Він настільки легкий у приготуванні, що сподобається початківцям.
Основний інгредієнт — кислуваті томати. Цибуля додає солодкий присмак, а сухі трави — аромат Провансу.
"Я люблю їсти помідори і люблю з них готувати. Тому варто скористатися моментом і приготувати томатний прованський пиріг. У ньому немає нічого складного – стиглі томати, солодка смажена цибуля з коньячною ноткою, пряні трави і листкове тісто. Готовий пиріг виглядає дуже святково і прикрасить будь-який стіл", - розповідає Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
600 г помідори
250 г цибулі
500 г листкового тіста
2 ст. л. коньяку
2 ст. л. суміші пряних трав
2 ст. л. олії
Приготування:
Томати порізати на дві частини. Мають бути не дуже соковиті, щоб не "потекли" в процесі приготування.
Викласти на деко, посолити, посипати сухими травами і полити 1 ст. л. олії. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин, поки вони не стануть м'якими.
Дрібно порізати цибулю і обсмажити до коричневого відтінку. Якщо цибуля дасть багато соку, її потрібно упарити.
За кілька хвилин до готовності додати коньяк і дати упаритися. Запечені томати викласти в круглу форму для запікання шкіркою вниз. Зверху викласти обсмажену цибулю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеведуча Ганна Панова навчила готувати соковитий рибний кіш
Листкове тісто розморозити при кімнатній температурі і викласти на дошці. Покласти тісто зверху на форму і обрізати зайві краї. Наколити виделкою і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хв. до золотистого відтінку. При подачі накрити форму тарілкою і перегорнути пиріг.
Зверху посипати тертим сиром.
Рецептів приготування морсу багато, і кожна господиня його робить по своєму з медом. Хто з імбирем, медом, ваніллю, корицею. Крім зігріву, цей напій є прекрасним профілактичним засобом від багатьох недуг.
Такий антивірусний мікс ще й смачний. На приготування двох літрів морсу знадобиться лише 20 хвилин.
Коментарі