У сезон груш вдалий час експериментувати із стравами. Варто відійти від стереотипу, що солодкі фрукти годяться тільки для десертів. Із ними смачно запікати рибу чи м'ясо. Наприклад, курячі ніжки.
Або зробити тарт - французький пиріг, у якому в роті тане сирна начинка. А для кухарів-початківців підійде легкий рецепт карамелізованих груш.
Груша з курятиною
Інгредієнти:
курячі гомілки – 4 шт.
груші – 0,5 кг
цибуля – 1-2 шт.
сіль, перець, трави та спеції – за смаком
олія – 3 ст. л.
Приготування:
Змішати спеції і ними натерти гомілки. Покласти у форму для запікання.
Розрізати цибулю на чотири частини, а груші - скибками. Викласти їх поміж курячих ніжок і по мастити олією зі спеціями.
Накрити форму фольгою та поставити до розігрітої до 200 градусів духовки на 30 хв. Дістати коли ніжки стануть рум'яними.
Тарт з груші
Інгредієнти:
300 г печива
175 г вершкового масла
3 ст. л цукру
10 г ванільного цукру
2 яйця
200 г сиру Філадельфія
100 мл вершків 30%
1 ст. л кукурудзяного крохмалю
3 груші
2 гілочки розмарину
2 ст. л цукру для начинки
Приготування:
Подрібнити печиво в крихту і додати м'яке вершкове масло. Викласти у кругле деко діаметром 24 см. Розрівняти дно і сформувати невеликі бортики. Охолодити основу в холодильнику.
Груші порізати тонкими скибками. Підсмажити на вершковому маслі, посипати цукром. Додати розмарин і ще трохи протушкувати. Викласти готові шматочки груші на тарілку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виправити найчастіші помилки у приготуванні еклерів
Збити вершки в піну. Додати сир, яйця, цукор, ванільний цукор і крохмаль - ретельно збити в однорідну масу. Вилити на готову основу і покласти груші.
Пекти грушевий тарт в розігрітій духовці до 180 градусів 30 хв.
Груші в карамелі
Інгредієнти:
2 груші
3 ст. л цукру
2 ст. л вершкового масла
200 г гарячої води
Приготування:
Очистити грушу від шкірки і розрізати на 2 половини.
Висипати цукор на холодну сковорідку і гріти на малому вогні. Цукор розтане і перетвориться на карамель. Додати вершкове масло і злегка перемішати.
Викласти груші на сковорідку розрізом вниз і налити воду в карамель. У ній проварити груші по 5 хв. з кожного боку. Соус повинен злегка загуснути.
Коли груші стануть м'якими, викласти їх на тарілку і охолодити до кімнатної температури.
День народження дитини не буває без торта. На столі може лежати безліч солодощів, однак дітвора з нетерпінням буде чекати саме на головний атрибут – торт.
А вже розмір та прикраси залежать від смаку кожного. Зараз у моді стильні та не наляписті солодощі.
Коментарі