На Хелловін хочеться не тільки страхати, а й дивувати. Такі враження можуть бути не тільки від костюма чи яскравого макіяжу.
Страхітливу атмосферу додають і страви. У цій підбірці зібрані смачні десерти. Одні у формі кігті відьми, інші - булки-мумії.
Окрасою святкового столу стане солодке кладовище.
Торт "Кладовище" на Хелловін
Інгредієнти:
175 г борошна
25 г какао
1/2 ч. л. соди
1/2 ч. л. розпушувача
200 г коричневого цукру
1 яйце
4 ст. л. молока
1 ч. л. ванільного екстракту
65 г вершкового масла
100 г шоколаду
125 мл води
Для глазурі:
75 г молочного або чорного шоколаду
50 мл вершків
Приготування:
Перемішати борошно, какао, розпушувач, соду і цукор у мисці.
В окремій ємності з'єднати яйце, ванільний екстракт і молоко. Розтопити шоколад з водою і нарізаним маслом, перемішати.
Додати в борошно шоколадну і яєчну суміші, перемішати.
Форму для випічки помастити олією і присипати борошном. Викласти тісто.
Поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати 30-40 хвилин. Зрізати випуклу частину коржа і розкришити.
Розтопити шоколад разом з молоком або вершками, перемішати. Полити цією глазур'ю торт.
Розтопити маленький шматочок шоколаду, перекласти в щільний пакет зі зрізаним куточком (зріз має бути дуже маленьким). Намалювати на печивах написи "R.I.P" і "Dead".
Зробити в торті надрізи і вставити в них печиво. Посипати торт крихтами бісквіту, прикрасити родзинками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модне застілля: 15 способів подачі бутербродів
Печиво "Пальці відьми" на Хелловін
Інгредієнти:
150 г вершкового масла
100 г цукру
1 яйце
300 г борошна
1 ч.л. ванільного цукру
1/2 ч.л. розпушувача
100 г мигдалю
100 г шоколаду
100 г мороженої вишні
Приготування:
Змішати масло з цукром, яйцем, ванільним цукром. Додати половину борошна і розпушувача.
Досипати решту борошна та змішати все в еластичну грудку. Покласти в пакет і в холодильник на півгодини.
Мигдаль покласти в киплячу воду на півхвилини і зняти плівку.
Для "бруду під нігтями" темний шоколад розтопити на водяній бані і додати 100 мл води.
Білий шоколад розтопити для приготування "кісток".
Вишню покласти на сковороду, посипати цукром. коли розчиниться, збити блендером.
Тісто поділити на маленькі шматочки, з яких зліпити пальці. З одного боку зробити потоншення, нібито це кістка. З іншого боку тісто злегка придавити "ніготь".
Готові пальці покласти на декуі пекти 15 хвилин при 180 °C. Дістати. Полити білим шоколадом та "кровю".
Сосиски-мумії на Хелловін
Інгредієнти:
375 г листкового тіста
1 ст. л. борошна – для розкочування
350 г сосисок
1 яйце, злегка збите виделкою
4 ч.л. м'якого сиру – для прикраси
Приготування:
Розігріти духовку до 200 C. Розкачати разморожене тісто до товщини 0,5 см на присипаній борошном поверхні.
Нарізати тісто по вертикалі в довгі тонкі смужки шириною близько 0,5 см. Загорнути кожну сосиску у 1-2 смужки тіста, щоб створити ефект мумії. Помастити збитим яйцем і перекласти на деко, застелене пергаментним папером.
Випікати в духовці 20 хвилин, поки тісто не підрум'яниться.
Використовувати м'який сир для очей, а зіниці мумій зробити зі шматів маслин.
Коментарі