Є страви, які можна готувати не лише на сніданок, а й обід та вечерю. Серед них - шакшука.
Це популярний сніданок серед ізраїльтян. Ця страва готується у сковороді, але у духовці, пише tsn.
Спробуйте приготувати корисну і ситну шакшуку зі шпинатом та халапеньйо
Інгредієнти
Олія оливкова - 2 ст. л.
цибулина подрібнена - 1 шт.
часник - 2 зубки
халапеньйо (без насіння) подрібнений - 1 шт.
шпинат - 500 г
кумін - 1 ч. л.
коріандр - неповна ч. л.
яйця - 8 шт.
хариса - 2 ст. л.
бульйон овочевий - 0,5 скл.
сіль і перець чорний свіжомелений
петрушка свіжа нарізана
кінза свіжа нарізана
перець червоний пластівцями.
Як приготувати
Розігрійте духовку до 180 градусів.
У великій сковороді, придатній для духовки, нагрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте цибулю та обсмажуйте до м'якості 4-5 хвилин. Потім додайте часник і халапеньйо, обсмажте до появи аромату ще 1 хвилину.
Додайте шпинат і готуйте, якщо використовуєте свіжий, 4-5 хвилин, поки він повністю не зів'яне, або якщо він розморожений – 1-2 хвилини, поки не прогріється.
Приправте куміном, коріандром, сіллю, перцем і харисою. Готуйте близько 1 хвилини, доки не з'явиться аромат.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що корисніше їсти гарячим, а що - холодним: просте пояснення
Перекладіть суміш до чаші кухонного комбайна або блендера та подрібніть до стану пюре. Додайте бульйон і пюре для густоти й однорідності.
Протріть сковороду та змастіть антипригарним кулінарним спреєм. Вилийте назад суміш шпинату і дерев'яною ложкою зробіть вісім заглиблень.
Обережно розбийте до них яйця. Переставте сковороду до духовки та готуйте, поки яєчні білки повністю не затвердіють, але жовтки все ще трохи хитатимуться, 20-25 хвилин.
Посипте шакшуку петрушкою, кінзою та пластівцями червоного перцю до смаку. Подавайте негайно.
На сніданок українці доволі часто готують омлет. Але за цим рецептом таку страву спробуєте вперше.
Іспанський шеф-кухар Ферран Адріа пропонує посмажити омлет з чипсами за лічені хвилини.
Чипси додають страві насиченого смаку, тому солити додатково вже не потрібно.
Коментарі