Гарячий шоколад давно вже перестав бути напоєм тільки еліти. Зараз він є доступним для всіх. Його готують з різними смаками. Для любителів пікантності підійдуть гарячий шоколад по-мексиканськи, а для більш ніжнішого присмаку - по-віденськи.
Гарячий шоколад по-мексиканськи

Інгредієнти:
Молоко - 400-450 мл
Горький шоколад - 40 г
Кориця - 1-2 палички
Ваніль - за смаком
Приготування
У каструлю налийте молоко. Киньте в нього шоколад шматочками, корицю і поставте на маленький вогонь. Нагрівайте, поки шоколад не розплавиться.
Потім дістаньте корицю і додайте ваніль.
Збийте все так, щоб утворилася пишна піна. Бажано збивати вручну. Готовий напій розлийте по склянках.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глінтвейн варять із сушеними грушами та корицею
Гарячий шоколад по-віденськи

Інгредієнти:
Шоколад - 40 г
Цукор - 20г
Яйце (жовток) - 1 шт.
Вода - 120 г
Збиті вершки - 1 ст. л.
Приготування
У шоколад додайте воду, молоко і цукор. Все закип'ятіть.
Охолодіть і вбийте жовток. Змішайте і поставте на вогонь.
Нагрійте і збийте в густу масу. Розлийте по чашках. Прикрасьте збитими вершками.
Коментарі
1