Каннеллоні - це італійська страва, яка стала візитівкою країни. проте її легко приготувати й в Україні.
Це макарони у формі трубочок, які можна начиняти смаколиками та запікати під сиром. За смаком страва нагадує лазанью, але цю запіканку готувати легше.
Канелоні зі шпинатом і моцарелою
Інгредієнти:
300 мл томатної пасти
50 г листя шпинату
150 г моцарели
1 ст. л. песто
50 г тертого твердого сиру
1 ч. л. сушеної петрушки
10 шт канелоні
Приготування:
Підсолити киплячу воду і зварити каннеллони 4 хв. Потім злити воду, промити їх під холодною водою і розкласти на відстані один від одного.
Для соусу змішати томатну пасту, песто, петрушку, перець.
Покласти в кожну каннеллони кілька кульок моцарелли, чергуючи їх зі шпинатом.
Розігріти духовку до 220 градусів, помастити деко оливковою олією. Викласти каннеллони, полити їх соусом і посипати зверху тертим твердим сиром. Запікати 15 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найшкідливішу національну страву у світі потрібно з'їдати за 5 укусів
Каннеллоні з куркою і кабачками
Інгредієнти:
8 шт каннеллоні
150 г кабачків
150 г курячого філе
пів цибулини
40 г вершкового масла
40 г борошна
400 мл молока
3 ст. л. тертого сиру
сіль і чорний перець за смаком
Приготування:
Перекрутити філе на фарш. Очистити кабачки від шкірки та натерти на крупній тертці. Дрібно порізати цибулю та змішати з фаршем та кабачком. Присолити та поперчити.
Розтопити вершкове масло на повільному вогні, сипнути борошно і перемішати.
Налити молоко і помішувати, поки соус не почне нагадувати рідку сметану.
Наповнити каннеллоні начинкою і викласти у форму. Полити соусом і запікати півгодини.
Посипати тертим сиром і запікати, поки сир не розплавиться.
Каннеллоні з тунцем
Інгредієнти:
500 мл молока
2 ст. л. борошна
1 ч. л. цукру
1 кг помідорів
5 ст. л. олії
200 г консервованого тунця
2 яйця
200 г цибулі
3 ст. л. оливкової олії
пів лимона
45 г вершкового масла
12 шт каннеллоні
Приготування:
Очистити помідори від шкіри і дрібно нарізати. Розігріти олію і смажити помідори на повільному вогні 15 хв, розминаючи лопаткою. Потім збити в блендері. Додати цукор і сіль, перемішати.
Дрібно нарізати гриби, цибулю, рибу і зварені круто яйця. Розігріти вершкове масло, додати гриби і лимонний сік. Закрити кришкою і тушкувати 10 хв.
Підсмажити цибулю 5 хв. Потім додати 2 ст. л. томатного соусу, тунця, гриби і яйця.
Заповнити цим каннеллони і розкласти в форму. Залити соусом, посипати тертим сиром і покласти шматки масла.
Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хв.
Ресторани намагаються вразити клієнтів не тільки смаком страв, а й креативною подачею.
Інколи заради оригінальності декорування страв, кулінари жертвують логікою. Детальніше читайте у статті.
Коментарі