Рослинне молоко стане альтернативою для людей, які не можуть вживати коров'яче молоко. Рослинне молоко не перевантажує організм зайвим цукром і за вмістом білка не поступається традиційному.
Рецепт приготування Gazeta.ua розповіла Христина Пеленьо, нутріціолог з Києва.
Інгредієнти:
Сирий фундук - 100 гр;
Вода - 350 мл.
Приготування:
Для виготовлення молока на ніч потрібно замочити 100 г горіхів у теплій воді. Наступного дня дістають горіхи і змелюють їх у блендері, поступово доливаючи 350 мл води. Вода одразу ж стає білою. Потім беруть ситечко і проціджують масу, для того, щоб відділити молоко від горіхів. Продукт вже готовий до споживання. Для вираженого смаку, після блендерування залишають суміш на декілька годин і лише згодом забирають жмих.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купуй українське: 5 крафтових виробників сиру, про яких ви не чули
"Оці горіхові залишки я не викидаю. Їх можна використати до печива, як борошно чи перемішати з бананом і фініками та зробити цукерки. Щоб молоко було солодше, до нього можна додавати фініки чи мед, але я таким не займаюсь", - розповідає Христина.
За такою ж схемою можна виготовляти кокосове, мигдальне, кунжутне і макове молоко.
"Скисає лише те молоко, в якому бактерії та грибки починають свою життєдіяльність при контакті з навколишнім середовищем. Це говорить про те, що продукт не пройшов очищення", - заявила технолог-інженер харчової промисловості Ольга Потаніна.
Коментарі