Усі рецепти від шеф-кухаря Євгена Клопотенко дивують оригінальністю та вишуканим смаком. Ця страва не стала винятком.
"Коли ви чуєте про салат із капустою, то відразу уявляєте її свіжою та посіченою, еге ж? Я теж раніше так робив, поки не спробував запекти капусту в духовці. Вона стає ще ароматнішою, але при цьому залишається хрумкою всередині. Додайте свіжі томати та обсмажену курку в маринаді й отримаєте надзвичайний смак. Впевнений, що салат із запеченої капусти із куркою може гідно прикрасити будь-який стіл", - розповідає Клопотенко.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 0,5 головки
лимон - 1 шт.
куряче філе - 2 шт.
паприка - 1 ч. л.
гірчиця - 1 ч. л.
олія - 3-4 ст. л.
томат - 2 шт.
домашній майонез - 3-4 ст. л.
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Капусту розрізати на 4 частини. Для двох повноцінних порцій салату потрібно використовувати дві четвертинки. Зрізати з четвертинок капусти жорсткі качани. Скропити зрізи соком лимона, посолити й полити 1-2 ст. л. соняшникової олії. Капусту запікати в духовці при температурі 220 градусів протягом 25-30 хвилин до появи опалин на зрізах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ресторанний гід Michelin оскандалився заявою про "російський борщ"
Очищене куряче філе нарізати тонкими смужками. Замаринувати в паприці, гірчиці, солі та перці. Додати 2-3 ст. л. соняшникової олії. Залишити маринуватися на 20 хвилин. Обсмажити м'ясо на сковороді до появи рум'яної скоринки. Запечену четвертинку капусти викласти на тарілку. Нарізати томати скибочками й викласти поруч із капустою. Додати обсмажену курку і полити домашнім майонезом.
Рецепти Євгена Клопотенка дуже прості, але з оригінальним смаком. Саме таким є пиріг із томатами у прованському стилі. Він настільки легкий у приготуванні, що сподобається початківцям.
Коментарі