пʼятниця, 25 жовтня 2024 17:30

Пружні і блищать: як вибрати стиглі та ароматні лимони

Пружні і блищать: як вибрати стиглі та ароматні лимони
Аромат лимона повинен відповідати запаху цитруса без будь-яких сторонніх домішок Фото: pinterest

При виборі лимонів у магазині чи на ринку, важливо знати, як відрізнити стиглі та ароматні плоди від тих, що ще не дозріли або втратили свою свіжість.

Стиглий лимон не тільки насичений яскравим смаком, але й має приємний цитрусовий аромат та соковиту м'якоть

Розповімо, на що звертати увагу під час вибору, щоб насолоджуватися найкращими фруктами у своїх стравах та напоях.

При покупці лимонів зверніть увагу на їхній зовнішній вигляд. На шкірці не повинно бути коричневих міток, темних плям і чорних вкраплень - такі дефекти говорять про те, що плоди підморозили під час перевезення або порушили правила зберігання.

Оцінити їхню зрілість можна по блиску шкірки: у недозрілого цитруса поверхня матова, а шкірка стиглого блищить. Колір лимона може бути від світло-зеленого до помаранчевого або жовтого, можливі вкраплення зелених відтінків.

Стиглий плід при міцному стиску злегка пружинить, але залишається твердим, а якщо після натискання шкірка не повертається до первісного вигляду, то швидше за все він перезрів і навряд чи принесе користь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати солодкі й стиглі мандарини ‒ корисні поради

У товстошкірого плоду поверхня грубіша, а ніжний цитрус має тоншу шкірку. Завдяки товстій шкірці корисні властивості лимона зберігаються краще, але плоди з тонкою шкіркою містять більше різноманітних вітамінів.

Аромат лимона повинен відповідати запаху цитруса без будь-яких сторонніх домішок. Слабковиражений аромат при легкому натисканні на шкірку є ознакою того, що лимони вирощені за допомогою хімікатів.

Перевірити лимон на наявність хімікатів можна у такий спосіб: притисніть паперову серветку до плоду, і якщо на ній залишилися сліди ефірних олій (ви їх визначите за запахом), це свідчить про те, що плід не оброблявся хімікатами.

Зовсім тверді лимони можуть виявитися недозрілими, але вони швидко прийдуть у норму, якщо зберігати їх за кімнатної температури. Тому якщо плід не планується вжити відразу після покупки, можна купити тверді лимони.

В сезон цитрусових фруктів вони найсмачніші і найсоковитіші. Але іноді трапляються в'ялі чи кислі фрукти. Йдеться про апельсини. Тоді як насправді обрати солодкий і соковитий фрукт.

Щоб не помилитися з вибором апельсинів, достатньо знати кілька простих правил.

Зараз ви читаєте новину «Пружні і блищать: як вибрати стиглі та ароматні лимони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути