
Коли хочеться "Київського" торта, а його немає, можна приготувати альтернативу йому.
Йдеться про повітряне горіхове печиво на білках, тільки без крему.
Фудблогерка Галина Верховська на своєму каналі поділилась рецептом, який не займе багато часу у приготуванні і не потребує багато інгредієнтів.
Повітряне горіхове печиво
Інгредієнти
70 гр білка (від 2-х великих яєць);
180-200 гр цукру;
210 гр горіхів (мигдалю).
Як приготувати
Щоб печиво вийшло саме таким, як в рецепті, важливо дотриматися правил - почистити горіхи, дістати заздалегідь яйця, щоб білки були кімнатної температури, і не замінювати цукор цукровою пудрою.
Коли все це буде зроблено, подрібніть горіхи в дрібну крихту. Якщо використовуєте мигдаль, то попередньо його потрібно залити окропом, залишити відмокати, а потім почистити і просушити в духовці при 50 градусах, і тільки потім подрібнювати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим замінити пергамент для випічки: сім перевірених варіантів
Збийте білки до появи легкої піни на третій швидкості блендера, а потім на п'ятій до пишності. Не припиняючи збивати, додавайте цукор дрібними порціями, домагаючись гострих піків білків. Висипте в цю ж ємність горіхи, акуратно перемішайте.
Нанесіть по периметру дека чотири краплі білкової маси, на неї приклейте пергамент, змащений олією.
Перемістіть білково-горіхову масу в кондитерський мішок і видавіть печиво на деко. Відстань між печивом має бути мінімум 2-3 см. Випікайте 20-25 хвилин при 180 градусах.
Втамувати голод можна безліччю способів. Але шанувальники грузинської кухні категоричні — тільки хачапурі.
Традиційний рецепт потребує більше часу й зусиль, які не завжди є. Спробуйте лінивий варіант відомого сирного хліба. Ці ліниві хачапурі можуть подаватися до обіду або вечері. Подавайте їх теплими.
Коментарі