у Всесвітній день вишива́нки символічно буде приготувати пиріг "Вишиванка". Він має оригінальний вигляд та ніжний смак. Ним із задоволенням посмакують рідні та близькі.
Інгредієнти:
для тіста:
жовткі 2 шт.
цукор 1/3 склянки
сметана 80 г.
борошно 250-300 г.
масло вершкове 160 г
розпушувач тіста 1 ч. л.
какао 1 ст. л.
для безе:
білки 3 шт.
цукор 1-2 ст. л.
густе повидло
для крему:
сметана 250 мл
цукрова пудра 1/3 склянки
Приготування:
Жовтки розтерти з цукром до однорідної маси.
Борошно просіяти в глибокій мисці. Додати сіль, розпушувач і перемішати.
У миску з борошном нарізати масло кімнатної температури. Перемішати, щоб вийшла розсипчаста маса.
Сюди додати жовтки з цукром та сметану. Замісити м'яке тісто.
Тісто розділити на три рівні частини. До однієї додати какао.
Це темне тісто також розділити на дві половини і покласти в морозильну камеру на 30 хвилин. А світле - в холодильник.
Для безе добре збити білки з ложкою цукру. Для начинки підготувати густе повидло.
Форму для випічки застелити папером для випічки. Розкачати світле тісто і помастити повидлом.
На верх покласти половину білкової піні і рівномірно натерти на грубій терці темне тісто. Так підготувати два коржі.
Віпікати коржі при температурі 180 градусів до готовності.
Для крему до початку приготування пирога покласти сметану в марлю, складену в 3-4 шари, і підвісити.
Під низ поставити тарілку, в яку стікатиме сироватка. Тримати сметану так 2-3 години в холодильнику.
Читайте також: У сирне печиво додають білий шоколад, а прикрашають молочним
Для крему густу сметану збити з цукровою пудрою міксером.
Охолоджені коржі помастити кремом і залишити пирігна 8-9 годин в холодильнику.
Коментарі