Кулінарна експертка Тетяна Литвинова готує булочки для бургерів. Вони підійдуть для домашніх посиденьок і пікніка. Випічка виходить пишною та смачною. Радить для ніжної текстури потримати тісто над парою 30 секунд.
Про це розповідає в Інстаграм.
"Я довго шукала рецепт булки, щоб як у McDonald's. З м'якою булочкою, яка стискається, як спонж і не хрускотить, якщо її стиснути. Розкриваю вам усі секрети в рецепті", - розповідала Тетяна Литвинова.
Інгредієнти:
500 грамів борошна
1 яйце
250 мл води
3 ст. л. цукру
7 г. дріжджів
40 г. вершкового масла
20 г. кунжуту
1 ч. л. солі
Приготування:
Для опари просіяти борошно, щоб не було грудок. У миску з теплою водою додати дріжджі, цукор, 3 ст. л. борошна. Перемішати, закрити харчовою плівкою, залишити для набухання.
Окремо в мисці збити яйце до пишної піни. У готову опару додати яйце, борошно, сіль, розтоплене вершкове масло, перемішати вінчиком. Замісити тісто, накрити рушником, залишити на 1 год.
Розділити тісто на вісім частин. Сформувати булочки, занурити в миску з водою, обкачати в кунжуті.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати м'ясо для шашлику
Решітку застелити пергаментом. Викласти булочки. Залишити для підняття тіста на 40 хв. Булочки мають збільшитися вдвічі.
Розігріти духовку до температури 170°C, запікати 20 хв. Викласти на тарілку й накрити рушником, залишити для охолодження.
Гамбургери підходять для приготування на пікніку. Там також роблять шашлик. Щоб такий відпочинок на природі не зашкодив здоров'ю, дієтологи радять ретельно обирати м'ясо, приділяти увагу процесу приготування та не забувати про об'єм порції.
За один раз не варто з'їдати понад 200-300 г шашлику, розповіла дієтологиня Ганна Івашкевич.
Коментарі