Сирна паска віднедавна стала модним аналогом традиційної. Її не треба запікати і з приготуванням впорається будь-яка господиня.
Оригінальний смак має паска з чорним шоколадом та обліпихою.
Інгредієнти для обліпихової частини:
500 г сиру
100 мл сметани 15-20%
100 г пюре обліпихи
120 г цукру та пакетик ванільного
2 яйця
110 г розтопленого вершкового масла
50 г меду
пів чайної ложки куркуми
100 г цукатів
Для шоколадної частини:
500 г сиру
100 г сметани 20%
90 г розтопленого чорного шоколаду
4 яєчні жовтки
80 г розтопленого вершкового масла
90 г цукру
Приготування:
Сир перетерти через сито.
До обліпихи додати цукор. Збити блендером і поставити на вогонь. Проварити 10 хв. та протерти через сито. Повернути на вогонь і додати 1 ч. л. крохмалю розбавленого у 1 ст. л. води. Проварити до загустіння і охолодити.
До сиру додати яйця, сметану, масло, пюре та мед. Збити, додати куркуму та цукати. Поставити сирну масу на водяну баню. Постійно помішуюючи пропарити кілька хвилин.
Закрити харчовою плівкою та відправити на холод до легкого загустіння.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжна ромова баба замінить звичну паску на Великдень
Для шоколадної маси до сиру додати всі інші інгредієнти. Збити і поставити на водяну баню на кілька хвилин.
Замотати в харчову плівку і поставити на холод до загустіння.
У форму покласти вологу марлю в 4 шари. Хаотично викласти сирну масу чергуючи між собою для мраморного ефекту.
Закрити марлею та поставити гніт. Відправити в холодильник на 15год. Постійно зливати сироватку з миски, яка буде виділятися. Вийняти паску з холодильника та звільнити з форми.
Сирну паску готує і співачка Тіна Кароль. Її навчилася робити в матері. Рецепт простий і не вимагає запікання. Паска сирна, тому достатньо дозрівання в холодильнику.
Ніжну текстуру паски розбавляють ароматні горіхи та сухофрукти.
Коментарі