Сосиски не прийнято їсти щодня, але вони допомагають при швидкому перекусі. Щоб він не був банальним, варто пробувати нові страви. Це можуть бути легкі рецепти, які сподобаються дітям і дорослим.
Різотто з сосисками і помідорами
Інгредієнти:
Рис -150 г
Цибуля -1 шт
Часник - 2 зубці
Вино сухе біле - 180 мл
Бульйон курячий або овочевий - 900 мл
Сир пармезан тертий -30 г
Оливкова олія - 3 ст. л.
Сосиски - 300 г
Квасоля стручкова - 120 г
Помідори - 3 шт
Кінза - 1/2 пучка
Приготування:
Цибулю і часник подрібнити і підсмажити. Додати рис і обсмажити 1 хв. Налити вино, довести до кипіння і помішувати, поки не вбереться рисом.
Додати порціями бульйон і варити 20 хв, до вбирання рідини.
Нарізати сосиски кружечками і обсмажити на олії 3 хв. із подрібненою стручковою квасолею. Додати шматки помідорів і тушкувати ще 2 хв. Викласти в готове різотто, перемішати і посипати кінзою.
Бігус з капусти з сосисками
Інгредієнти:
Капуста квашена - 200 г
Капуста - 300 г
Сосиски - 4 шт
Грудинка копчена - 100 г
Цибулина - 1 шт
Перець червоний - 1 шт
Яблуко - 1 шт
Бульйон яловичий - 2 склянки
Паста томатна - 1 ст. л.
Масло вершкове - 1 ст. л.
Перець кайенский мелений - 1 щіпка
Цукор - 1 щіпка
Приготування:
Квашену капусту промити в холодній воді, викласти на сито і віджати від зайвої рідини. Яблуко і солодкий перець нарізати соломкою. Свіжу капусту тонко нашаткувати. Викласти всю капусту в каструлю з товстим дном, додати яблука і солодкий перець. Залити бульйоном і тушкувати на слабкому вогні 30 хв.
Цибулю нарізати півкільцями, а грудинку - соломкою. Сосиски подрібнити кружальцями, усе обсмажити.
У капусту додати томатну пасту, розведену в 0,5 склянки бульйону або води, перемішати. Готувати 5 хвилин. Додати сосиски і грудинку з цибулею зі сковороди, спеції і трохи цукру.
Накрити каструлю кришкою і тушкувати бігус на слабкому вогні ще 30 хв. В кінці приготування додати вершкове масло, перемішати і готувати ще 5 хв. Зняти з вогню і дати настоятися 15 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорватська кухня вражає: заморські шедеври легко приготувати вдома
Пенне з печерицями та сосисками
Інгредієнти:
Пенне - 450 г
Сосиски вищого сорту - 350 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Гриби печериці - 600 г
Китайська капуста - 150 г
Сир пармезан тертий - 0.3 склянки
Приготування:
Зварити пасту в киплячій підсоленій воді згідно з інструкцією. Зберегти 0,25 склянки відвару для соусу.
Сосиски розрізати на 2-3 шматки, а печериці - тонкими скибками. Цибулю дрібно нарізати, її обсмажити із сосисками. Викласти до них печериці, збризнути трохи води, тушкувати 8 хвилин, помішуючи.
Це перекласти у каструлю з пастою. Додати рукколу, збережений відвар, посолити і перемішати. При подачі посипати пасту тертим пармезаном.
Американська ведуча Опра Вінфрі готує гострі яйця. Це сімейний рецепт пікантної закуски, яка смачно доповнить будь-який святковий стіл. Для господинь це ідеальний варіант, бо можна приготувати швидко та із доступних інгредієнтів.
Коментарі