Пунш складається з алкоголю, соку та фруктів. Він вперше з'явився в Індії, де його готували тільки з 5 інгредієнтів - ром, підігріта вода, лимонний сік, заварений чай і цукор. Звідти й назва від слова "panch", що означає "п'ять".
Інгредієнти:
Апельсиновий лікер 100 мл
Горілка 750 мл
Імбирний ель 2 л
Яблучний сік 1 л
Приготування:
Налити в каструлю горілку, апельсиновий лікер, яблучний сік, імбирний ель, сік журавлини. Перемішати всі інгредієнти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подарунок зі смаком: як стильно вручити вино
Найкраще для декору пуншу підійдуть червоні фрукти та ягоди: журавлина, вишня, полуниця.
Перед подачею додати в пунш лід та перемішати. Напій, зазвичай, готують для великої компанії. Тому зручно перелити у великі чаші. які бувають з кранами для легкого наповнення склянок.
Якщо спеціальної чаші немає, можна задіяти глечик.
Часто господині роблять дрібні помилки, якими псуються страву. Або не використовують залишки з попередньої, щоб присмачити нову. Наприклад, виливають жир після смаження бекону. Він може стати соусом.
Тому зібрали 10 таємниць професійних кухарів.
Коментарі