Мія Педерсен вигадала новий спосіб виготовлення чипсів - висушування медуз. Це займає близько 30 днів.
Делікатес буде смачніший і корисніший, ніж із картоплі. У 25 г чипсів із медузи міститься 0,5 г жиру. Медузи багаті селеном, що бореться з процесом старіння й запобігає раку передміхурової залози.
"Насправді немає нічого нового в поїданні медуз. Це стара азіатська традиція, якій понад 1000 років", - розповіла гастрофізік Міє Педерсен.
Медуз занурюють у спирт, що витягує з них воду. За кілька днів алкоголь замінює воду в медузах. У процесі випаровування вона стає сухою. Після цього чипси з медузи готові до вживання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літні салати: страви з руколи та фруктів готують 10 хв.
Цей спосіб не лише зробить медуз більш привабливими для жителів західних країн, але і прискорить виробництво продукції з медуз в Азії. Там щорічно виготовляють тонни сушених медуз.
Коментарі