вівторок, 01 серпня 2017 23:29

Навчилися робити чипси із медуз
4

Фото: dailymail.co.uk

Мія Педерсен вигадала новий спосіб виготовлення чипсів - висушування медуз. Це займає близько 30 днів.

Делікатес буде смачніший і корисніший, ніж із картоплі. У 25 г чипсів із медузи міститься 0,5 г жиру. Медузи багаті селеном, що бореться з процесом старіння й запобігає раку передміхурової залози.

"Насправді немає нічого нового в поїданні медуз. Це стара азіатська традиція, якій понад 1000 років", - розповіла гастрофізік Міє Педерсен.

Медуз занурюють у спирт, що витягує з них воду. За кілька днів алкоголь замінює воду в медузах. У процесі випаровування вона стає сухою. Після цього чипси з медузи готові до вживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літні салати: страви з руколи та фруктів готують 10 хв.

Цей спосіб не лише зробить медуз більш привабливими для жителів західних країн, але і прискорить виробництво продукції з медуз в Азії. Там щорічно виготовляють тонни сушених медуз.

Зараз ви читаєте новину «Навчилися робити чипси із медуз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути