вівторок, 01 серпня 2017 23:29

Навчилися робити чипси із медуз
4

Фото: dailymail.co.uk

Мія Педерсен вигадала новий спосіб виготовлення чипсів - висушування медуз. Це займає близько 30 днів.

Делікатес буде смачніший і корисніший, ніж із картоплі. У 25 г чипсів із медузи міститься 0,5 г жиру. Медузи багаті селеном, що бореться з процесом старіння й запобігає раку передміхурової залози.

"Насправді немає нічого нового в поїданні медуз. Це стара азіатська традиція, якій понад 1000 років", - розповіла гастрофізік Міє Педерсен.

Медуз занурюють у спирт, що витягує з них воду. За кілька днів алкоголь замінює воду в медузах. У процесі випаровування вона стає сухою. Після цього чипси з медузи готові до вживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літні салати: страви з руколи та фруктів готують 10 хв.

Цей спосіб не лише зробить медуз більш привабливими для жителів західних країн, але і прискорить виробництво продукції з медуз в Азії. Там щорічно виготовляють тонни сушених медуз.

Зараз ви читаєте новину «Навчилися робити чипси із медуз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути