Якщо хочете яскравого, а головне вдалого поєднання смаків у страві, приготуйте на вечерю поживний та легкий салат. Це смачно і просто.
Хурма, така м'ясиста і соковита, огортає своєю солодкістю усі інгредієнти страви: куряче філе, авокадо, цибулю і мікс салатів. А солона фета створює дуже приємний контраст, пише shuba.
Фінальний штрих — пікантна заправка з бальзамічного оцту, оливкової олії, меду і лимонного соку надає салату характеру.
Інгредієнти
Куряче філе - 2 шт.
Хурма - 2 шт.
Авокадо - 1 шт.
Сир фета - 80 г
Салатна зелень - за смаком
Цибуля біла салатна - 1 шт.
Сіль - за смаком
Для заправки
Оцет бальзамічний - 1 ст. л.
Оливкова олія - 2 ст. л.
Мед - 1 ст. л.
Лимон, сік - 2 ст. л.
Як приготувати
Куряче філе помийте, покладіть у киплячу підсолену воду і варіть 40 хвилин. Потім дайте охолонути і наріжте невеликими шматочками.
Хурму помийте і наріжте тонкими скибочками. Авокадо очистіть, розріжте навпіл, кісточку видаліть, м'якуш наріжте тонкими півкружальцями.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати найсмачнішу кутю з халвою за подільським рецептом. За неї подякують усі
Фету наріжте кубиками. Цибулю очистіть і тоненько нашаткуйте. Салатний мікс помийте та обсушіть.
Для заправки у піалі змішайте всі інгредієнти.
У великий салатник викладіть салатний мікс, потім додайте решту підготовлених інгредієнтів. Посоліть, полийте заправкою і перемішайте.
Якщо немає сил та часу довго стояти на кухні після важкого робочого дня, то приготуйте легку вечерю.
Куряче філе у вершковому соусі можна приготувати за 30 хв. У якості гарніру підійдуть спагеті.
Коментарі