Тако - популярна страва мексиканської кухні. Готується із різноманітним наповненням: фаршем, морепродуктами, ковбасками, овочами чи грибами. Начинку загортають у тортилью. Такий корж із кукурудзяної муки можна придбати у супермаркеті, або ж приготувати власноруч.
Про це Gazeta.ua розповіла Олена Зуб, футблогерка.
Інгредієнти:
болгарський перець - 1 шт.
куряче філе - 300 г
лимонний сік - 1 ст. л.
твердий сир - 100 г
сметана - 2 ст. л.
цибуля - 1 шт.
листя салату - 2-3 шт.
тортилья - 1 упаковка
червоний перець - за смаком
Приготування:
Нарізати смужками болгарський перець та куряче філе. М'ясо замаринувати в столовій ложці лимонного соку, дрібці перцю та солі. Настояти 15 хвилин. Напівкільцями подрібнити цибулю та обсмажити на розігрітій сковороді разом із куркою до рум'яної скоринки. Натерти на мілкій тертці твердий сир. Для соусу змішати дрібку меленого червоного перцю з двома столовими ложками сметани. Готову тортилью по одній хвилині підсмажити на сухій сковороді. В центр викласти лист салату та перець, присипати столовою ложкою сиру, додати дві столові ложки м'яса. Полити соусом та додатково присипати сиром. Скласти тако у двоє та подати до столу. Інгредієнти розраховані на 2-3 порції.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М'ясо по-східному запікають з овочами
Курячі нагетси популярна закуска, яку під силу зробити кожному. Це шматки соковитого філе в паніровці, обсмажені на сковороді або у фритюрі до хрусткої золотистої скоринки. Страва може бути менш калорійною, якщо запекти нагетси у духовці.
Коментарі