Овочеві супи можна готувати й без картоплі. Не дивлячись на це вони, все одно виходять поживними та смачними.
Літній варінт цієї першої страви є кабачковий суп. Він готується швидко, що зручно господиням. А ще це корисно, адже при мінімальній термічній обробці зберігається максимум поживних речовин.
Супи з кабачками зручно перебивати у блендері, щоб виглядали як крем.
Крем-суп із запечених кабачків
1 л овочевого бульйону
2-3 картоплини
3 кабачки
4 зубці часнику
1 цибуля
2 ст. л. оливкової олії
150 мл вершків
2 в'ялених помідори
Приготування:
Кабачки розрізати вздовж на три частини. Полити олією, викласти на деко з пергаментним папером. Запікати в духовці при 200 ºС 30 хв.
Цибулю нарізати кубиками, часник очистити. У каструлі з товстим дном розігріти оливкову олію, обсмажити часник 1 хв. на сильному вогні. Додати цибулю, обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору.
Додати бульйон, картоплю, посолити і варити 20 хв. до розм'якшення картоплі.
Кабачки після запікання відправити в каструлю, варити 10 хв. За 2 хв. до кінця приготування додати вершки.
Поперчити, зняти з вогню, подрібнити все блендером, повернути на слабкий вогонь і прогріти суп ще раз.
Розлити суп по тарілках, додати петрушку, нарізані в'ялені томати.
Суп з кабачків з овочами
Інгредієнти:
1 л курячого бульйону
200 мл вершків 20%
4-5 молодих кабачків
2 моркви
1 цибуля
1 зубчик часнику
2 ст. л. олії
Приготування:
Подрібнити і обсмажити цибулю та часник.
Нарізати кабачки, моркву і тушкувати 10 хв.
Налити курячий бульйон і варити до готовності овочів. Потім відлити бульйон в окрему ємність, а овочі подрібнити в пюре.
У каструлю з пюре додати бульйон і гарячі вершки, прогріти крем-суп, постійно помішуючи. Вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати настоятися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літній борщ: розкрили секрети швидкої страви
Томатний суп з кабачками
Інгредієнти:
цибуля - 1 шт.
часник - 4 зубчики
помідор м'ясистий - 600 г
олія - 6 ст. л.
томатна паста - 3 ст. л.
цукор - 1 ч. л.
кабачок середній - 2 шт.
цибуля зелена - 1 пучок
Приготування:
Помідори, цибулю і часник подрібнити. Їх обсмажити 5 хв. і додати томатну пасту і 150 мл води. Перемішати і готувати 15 хв. Приправити цукром, сіллю і перцем.
Нарізати кубиками на шматки по 1 см. Порізати зелену цибулю і обсмажити з кабачками 3 хв.
Тушковані помідори подрібнити блендером в пюре. У каструлю з кабачками влити томатне пюре і 200 мл води.
Довести до кипіння і варити 5 хв. Приправити сіллю і перцем. Розлити по тарілках і посипати зеленою цибулею.
У сезон баклажанів якраз зручно пробувати нові страви з цього овоча. Легкі рецепти з баклажанів дозволять порадувати рідних і близьких незвичайними поєднаннями смаку.
Про них далі у статті.
Коментарі