Курячі серця - корисним та смачний продукт. Проте їх мало хто уміє правильно та смачно приготувати. Щоб вони були соковитими та мали апетитний вигляд, їх смажать на сковороді на шпажках. На тарілці вони схожі на малі шашлики. Серця мають пікантний смак з цитрусовою нотою.
Інгредієнти:
600 г курячих сердець
2 ст. л. апельсинового соку
2 ч. л. лимонного соку
2 ст. л. соєвого соусу
2 зубчики часнику
2 ч. л. олії
на кінчику ножа перець чилі
1/2 ч. л. корінь імбиру
1 ч. л. насіння кунжуту
Приготування:
У сердечок відрізати відриту частина. Промити їх від згустків крові, яких багато всередині.
Замочити сердечка в крижаній воді на 30 хвилин. Тоді ретельно промити, обсушити.
Часник подрібнити, перець чилі крупно нарізати, видаливши насіння, корінь імбиру натерти.
У контейнері з кришкою змішати апельсиновий і лимонний сік, соєвий соус, часник, чилі, імбир, чорний перець.
Викласти в маринад сердечка, ретельно перемішати, накрити кришкою і поставити в холодильник на 2-3 години.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У печеню з індички додають червону квасолю
В процесі маринування кілька разів перемішати сердечка. Вийняти їх з маринаду та нанизати на дерев'яні шпажки.
Обсмажити сердечка з усіх боків на сковород в двох чайних ложках олії.
Вийняти шпажки, а в сковороду налити сухе вино, воду або апельсиновий сік (1-2 ст. л.).
Повернути сердечка в сковороду, готувати ще 2-3 хвилини, весь час перевертаючи шпажки.
Відразу ж подати до столу, посипавши смаженими насінням кунжуту.
На гарнір підійде зелений салат.
Коментарі