середа, 20 грудня 2017 23:28

Курка з фаст-фуду та чистий борщ - що їдять на Різдво у світі

Сім'ї з усього світу збираються разом і відзначають Різдво за традиційними для їх культури стравами. Якщо вам раптом набридло щороку їсти одне й те ж, сміливо вибирайте що-небудь з нашого списку традиційних святкових страв з усього світу.

Автор: mymodernmet.com
 

Нова Зеландія

У Новій Зеландії на різдвяні та новорічні свята смажать м'ясо, а на десерт подають торт Павлова - безе зі свіжими фруктами.

Нідерланди

Гості, сидячи за столом, вибирають з безлічі різних м'ясних і овочевих закусок (все сире і порізане середніми шматками), кладуть на гриль і чекають, поки воно приготується, паралельно розмовляючи один з одним.

Японія

Мільйони японців відзначають Різдво з курочкою з KFC. В країні мережу фастфуду стала практично синонімом Різдва, з тих пір як відкрила перші ресторани в 1970-х роках. Поїдати смажену курку стало для японців святковою традицією.

Швеція

У шведів святковий стіл, або julbord, складається з гарячих і холодних страв - це шинка, реберця, різноманітні види риби, картопля, мітболи і капуста. На півдні також часто можна побачити на столі вугра.

Автор: mymodernmet.com
 

Словаччина

Різдво в Словаччині починається з ситного обіду 24 грудня, який триває весь наступний день. Там їдять квашену капусту з грибами, а 25 грудня вже додають свинину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічний стіл: що приготувати в святкову ніч

Венесуела

На столах можна побачити шинковий хліб - традиційний різдвяний рулет з шинкою, смаженою беконом, родзинками і оливками.

Автор: mymodernmet.com
 

Норвегія

Різдвяні традиції Норвегії сходять до часів вікінгів. Там замочують тріску в лужному розчині каустичної соди. Коли вона стане желеподібною, обполіскують її раз двадцять, а потім подають з маслом і беконом. Також їдять варено-сушену баранячу голову і реберця, які варять вісім годин.

Великобританія

У Великобританії на святковий стіл подають смажену індичку, гусака або курку з різноманітним гарніром - від брюссельської капусти до загорнутих в бекон сосисок і засмаженої моркви. Все покрито ароматної підливою.

Автор: mymodernmet.com
 

Філіппіни

На Філіппінах свято починається з настанням полудня. Головна страва на столі - шинка з путо-бумбонг, клейким червоним рисом, який готується разом з маслом, цукром і м'якоттю кокоса в паличках бамбука, а також кесо-де-бола - сирні кульки в червоному соусі.

Зараз ви читаєте новину «Курка з фаст-фуду та чистий борщ - що їдять на Різдво у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути