Курд (або керд) - англійський крем, який готується на основі фруктів або фруктового соку, увареного з яйцями і маслом. Класичний варіант цього крему — лимонний. Але можна готувати з різними ягодами та фруктами. При цьому змінюється смак і колір десерту.
Крем може бути використаний як десерт, а також для начинки тістечок або тортів
Склад:
3 невеликих ківі
1 маленький лимон
2 яйця
50 г вершкового масла
50 г цукру
1 ч. л. крохмалю
Приготування:
Ківі очистити, нарізати шматочками і подрібнити блендером.
Натерти цедру лимона на дрібній тертці, вичавити з лимона сік.
М'якоть ківі змішати з іншими інгредієнтами, додати вершкове масло кубиками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неймовірний десерт з чорносливу та сметани має хрусткі бортики
Варити курд на дуже маленькому вогні (або на водяній бані, постійно помішуючи (стежити, щоб яйця не згорнулися) до загустіння.
Остудити і зберігати в холодильнику.
Коментарі