Кухар 32-річна Світлана Нестерова з Полтави готує котлети з крабових паличок. Смажить їх із помідорами та сиром.
"У меню кафе котлети із крабових паличок ввела я сама, відтоді їх стали часто замовляти. А вперше приготувала їх удома, коли м'яса зовсім не було, а котлет хотілося. У холодильнику знайшла 2 пачки крабових паличок, з яких саме збиралася зробити салат. Подумала, можна зробити з них котлети. Раніше такого ніколи не готувала і подібних рецептів ніде не бачила, тому трохи боялася. Страва вийшла смачною, вдома усім дуже сподобалася. Тепер щодні роблю такі на роботі".
Для приготування котлет Світлана бере такі інгредієнти: 150-200 гр. крабових паличок, 1 цибулина, 1 морквина, 1 яйце, 100 гр. твердого сиру, 2 помідори, 2-3- ст.л. молока, панірувальні сухарі, соняшникова олія, сіль та перець — за смаком.
"Спочатку подрібнюю у блендері крабові палички, дрібно ріжу цибулю, натираю на крупній терці моркву. Змішую в однорідний фарш подрібнені крабові палички, молоко, моркву, цибулю, яйце та панірувальні сухарі. Додаю сіль та перець. Ліплю із суміші котлети невеликого розміру та смажу їх на невисокому вогні 5 хвилин. Окремо нарізаю помідори кільцями, викладаю на котлети. Зверху насипаю натертий на терці сир".
Каже, котлети мають ніжний смак, найкраще смакують із овочевим салатом або рагу. У кафе подає їх до гарніру — вареної гречки. Але найкраще смакують із гарячим пюре.
Коментарі