З полуниці виходять не тільки смачні десерти, а й поживні сніданки. Сирна запіканка - якраз з таких. У ній полуницю можна поєднувати й з іншими ягодами. В результаті виходять смачні страви на сніданок, які можна щодня змінювати, додаючи нові інгредієнти.
Запіканка з полуницею і білим шоколадом
У мисці змішати борошн, мигдаль, цукрову пудру. Додати суміш до сиру і розім'яти до отримання грудочок.
Влити розтоплене масло і акуратно розмішати. Всипати рублений білий шоколад.
Полуницю почистити і розкласти по формах. Скропити ложкою фруктового лікеру.
Зверху викласти крихту з шоколадом. Посипати рубаними фісташками. Пекти при 200 С 20 хвилин.
Клафуті з полуницею і чорницею
Інгредієнти:
яйця 2 шт.
вершки 100 мл
цукор 2 ст.л.
борошно 2 ст.л.
чорниця 1/2 склянки
нарізана полуниця 1/2 склянки
ваніль за смаком
вершкове масло для змазування
цукрова пудра для посипання
Приготування:
Змастити 3 жароміцні формочки ємністю 200 мл вершковим маслом, розкласти по ним половину ягід.
Збити яйця, додати вершки, цукор, борошно і ваніль. Перемішати до однорідного стану.
Розподілити тісто по формах, викласти половину ягід.
Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
При подачі посипати клафути цукровою пудрою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 модних десертів із полуниці
Сирна запіканка з полуницею
Інгредієнти:
сир 500 г
цукор 5-6 ст. л.
манна крупа 1/4 склянки
сметана або натуральний йогурт 200 мл
яйця 2 шт.
дрібна полуниця 300 г
вершкове масло і панірувальні сухарі для форми
цукрова пудра для посипання
Приготування:
Розтерти цукор з яйцями і сиром до отримання пишної маси.
Додати сметану і добре перемішати. Всипати манку і розмішати, щоб не було грудок.
Додати в суміш ягоди і акуратно перемішати, намагаючись їх не розчавити. Заморожені ягоди розморожувати не потрібно.
Змастити маслом форму для запіканки і посипати її панірувальними сухарями.
Вилити сирну масу в форму. Випікати в розігрітій духовці близько 40-50 хвилин.
Перед подачею запіканку остудити і посипати цукровою пудрою.
Коментарі