Якщо хочете приготувати не лише смачну, а й корисну вечерю, то запіканка з рибою та овочами стане ідеальним вибором.
Йдеться про кіш Лорен. Це класичний французький пиріг із пісочного тіста, який дуже просто готується, але підкорить смаком кожного.
Рецептом поділилась фудблогерка polli_cooking в Instagram.
Кіш Лорен з броколі та червоною рибою
Інгредієнти
Для основи:
110 г. вершкового масла
210 г. борошна
1 яйце
1/3 ч.л. солі
1/3 ч.л. цукру
Начинка:
350 г. форелі
300 г. броколі
100 г. томатів чері
50-60 г. сиру
Для заливки:
4 яйця
100 мл. молока
200 мл. 15-20% вершків
сіль, прованські трави
Як приготувати
Для основи перетираємо масло з борошном в крихту. В тарілку розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор, крихту та замішуємо тісто. Довго вимішувати не потрібно, достатньо сформувати кульку. Перекладаємо в пакунок та відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
Рибку нарізаємо на невеличкі шматочки, суцвіття броколі відварюємо три хвилини в киплячій, підсоленій воді.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поживний кіш без випічки: як швидко приготувати ідеальну страву для сніданку, обіду чи вечері
Дістаємо тісто з холодильника та розкатуємо на пергаменті, а тонкий пласт, перекладаємо в форму та формуємо основу.
Зверху застилаємо пергаментом, висипаємо будь-яку крупу для того, щоб спечена основа була ідеально рівною, а відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Після дістаємо з духовки, прибираємо пергамент з крупою та викладаємо начинку. Для заливки поєднуємо всі інгредієнти та заливаємо нею начинку, зверху затираємо сиром.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Переглянути цей допис в Instagram
Кіш - це французька страва, яка поєднує хрустке тісто з ніжною начинкою. Він ідеально підходить для ситної вечері.
Пропонуємо рецепт ситного кішу, який стане справжньою окрасою вашого столу і порадує всю родину своєю насиченістю та ніжним смаком.
Коментарі