![Кекс в чашці: як приготувати смачний десерт без шкоди для фігури](https://static.gazeta.ua/img2/cache/preview/1182/1182400_w_300.jpg?v=0)
Хто хоче поїсти солоденького без особливої шкоди для фігури, то можна спробувати приготувати кекс у чашці.
Це сніданок для тих, хто має мікрохвильовку. Як приготувати розповість Gazeta.ua.
Кекс у чашці
Інгредієнти
1 ст. л. вівсяних пластівців, але можна взяти будь-яке борошно
1 яйце
1 ст. л. какао
1 ст. л. сухого молока, але можна обійтися без нього
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю або кукурудзяного борошна Якщо немає - дайте більше звичайного борошна на 1 ложку
1-2 ст. л. кефіру або ряжанки
1 ч. л. розпушувача для тіста, або – сода, гашена оцтом або лимонним соком.
Як приготувати
Змішуємо усі інгредієнти. Кефір, ряжанку додаємо доти, поки не отримаємо консистенцію рідкої сметани. Переливаємо суміш у високу чашку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що додати в кінці замісу тіста, щоб випічка мала неабиякий аромат: чотири інгредієнти
Ставимо в мікрохвильову піч 3 рази по 1 хвилині. 1 хвилина - перерва, потім знов 1 хвилина - перерва, і так ще раз.
Як крем для кексу можна використати 50 грамів йогурту чи ложку джему.
У сезон полуниці на десерт можна приготувати заливний пиріг. Звісно, головним інгредієнтом буде саме полуниця.
Для цього пирога обирайте краще тверду полуницю, а не дуже спілу та м'яку. Твердіша краще збереже форму в страві й віддасть менше вологи в тісто, щоб воно не було глевким.
Також краще брати дрібну полуницю. Позаяк ми її не ріжемо, а вставляємо в тісто цілою. Багато маленьких полуниць краще, ніж кілька великих.
Коментарі