Консервація овочів, фруктів та інших продуктів є важливим процесом для збереження їхньої свіжості та смаку на довгий час.
Одним з ключових інгредієнтів у цьому процесі є сіль. Правильний вибір солі може вплинути на якість і смак ваших консервованих продуктів.
Яку саме сіль обирати для консервації порадила фудблогерка Марина Гармаш.
"Бачу друге літо проблему у господинь, яку саме сіль використовувати у заготовках. З власного досвіду скажу, вже багато років я використовую тільки морську сіль. Не йодовану.
Посол сала, маринування, консервація, приготування та просто вживання страв, лише вона. Вона не дрібна як "екстра", має білосніжний колір та гарний смак", - каже кулінарка.
Для приготування консервації, квашення, соління нічого треба змінювати за рецептом, бо це сама звичайна сіль, наголосила Гармаш.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки і якої солі варто вживати щодня
Чим особлива морська сіль
Мінеральний склад: Морська сіль містить корисні мікроелементи, такі як магній, кальцій та калій, які можуть покращити смак консервованих продуктів.
Природне походження: Вона також не містить йоду і антизлежувачів, що робить її хорошим вибором для консервації.
Дієтологиня Олена Кляуз каже, що рожева сіль і виглядає красиво, але твердження про те, що її кристалики чистіші й корисніші, ніж у білої кам'яної солі – сумнівнене.
Не вся рожева сіль – гімалайська. Такого ж кольору буває також кримська, чилійська і австралійська.
Коментарі