Аби шашлик вийшов смачним й не зіпсував довгоочікуваного відпочинку важливо, аби м'ясо було свіжим. Воно не повинно мати стороннього аромату. Також під час покупки слід звернути увагу на колір та перевірити на дотик.
Про це Gazeta.ua розповів Сергій Пожар, кулінар зі Львова.
"Свіжість м'яса, особливо птиці та свинини можна визначити за ароматом. Адже для росту тварин часто використовують пеніцилін. М'ясо не повинно пахнути жодними лікарськими засобами. Якщо воно молоде буде світлішого кольору, якщо старе - темнішого", - каже Пожар.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як з'їсти шашлик і не зашкодити здоров'ю - поради дієтолога
Перевірити якість можна й на дотик. Треба натиснути на м'ясо, якщо після цього воно швидко повертає колишню форму, отже свіже й не морожене. Для шашлику не радить купувати свинне чи яловиче стегно. Ця частина потребує довгого приготування і не є соковитою.
"Якщо купувати свинину - найсмачніший шашлик виходить із шиї. Там є прожилки сала. Якщо яловичину, то придбати раджу тонкий і товстий край - полярничку. Можна брати й інше м'ясо, але воно не буде таким ніжним. Стосовно птиці грудку не раджу вийде жорстка й суха, але водночас низькокалорійна. Найкраще смакуватимуть стегенця" - каже кулінар.
Дієтологи не радять посипати м'ясо сухими прянощами чи маринувати в майонезі. Вони горітимуть на вогні й утворюватимуть канцерогени. Це речовини, що накопичуються та провокують ріст ракових клітин і розвиток атеросклерозу.
Коментарі