Під час варіння сосисок часто трапляється прикра неприємність вони лопаються і втрачають свій вигляд і соковитість.
Але досвідчені кулінари знають прості хитрощі, які допоможуть уникнути цієї проблеми.
Розповімо, як правильно варити сосиски, щоб вони залишалися цілими та апетитними.
Як варити сосиски, щоб не лопала оболонка
Варіть сосиски, не знімаючи з них целофан.
Опускайте сосиски у теплу або гарячу, але не киплячу воду. Різкий перепад температур – головна причина, чому оболонка лопає.
Варіть сосиски на невеликому вогні. Вода має ледь кипіти або навіть просто бути гарячою (70–80°C).
Зробіть виделкою кілька проколів у целофановій оболонці, щоб зменшити тиск всередині продукту, що виникає при його варінні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хрусткий, але корисний: як правильно готувати бекон
Якщо ви збираєтеся варити сосиску в натуральній оболонці, спочатку її обсмажте на сковороді. Цей простий прийом дозволить нам загартувати оболонку, зробить її більш міцною.
Під час варіння не закривайте каструлю кришкою, щоб уникнути надмірного тиску та перегріву сосисок.
Достатньо варити сосиски 5-7 хвилин, цього часу вистачить, щоб продукт прогрівся і став готовим до вживання.
Деяке поєднання продуктів може підвищити ризик розвитку недоумства. Дослідники визначили певну комбінацію продуктів, які краще не їсти одночасно. Це улюблена багатьма класика - сосиски і пюре, які представляють собою поєднання переробленого м'яса і крохмалю.
Коментарі