пʼятниця, 25 жовтня 2024 13:09

Як зробити випічку золотистою без яєць: сім ідей

Як зробити випічку золотистою без яєць: сім ідей
Без яєць, але з рум'янцем: чим змастити випічку для ідеального глянцевого вигляду Фото: pinterest

Якщо під час приготування булочок або пирогів у вас не виявилося яєць, не варто засмучуватися.

Існує кілька альтернативних способів зробити випічку рум'яною та апетитною.

Кулінари поділилися найкращими продуктами, якими можна замінити яєчний жовток для покриття поверхні випічки, щоб вона мала золотавий колір і приємний блиск.

Випічка стане рум'яною завдяки цим продуктам

Будь-яка олія (кукурудзяна, оливкова, соняшникова) - утворює матову рум'яну скоринку. Краще обирати без смаку та запаху, щоб випічка не увібрала зайві аромати. Також кулінари радять не поєднувати оливкову олію з солодкими булочками, інакше вони будуть гірчити.

Вершкове масло - теж надає випічці золотавого відтінку, однак скоринка не буде блискучою. Маслом випічку потрібно змащувати за 10 хвилин до готовності, щоб скоринка не підгоріла. А якщо ви хочете змастити булочки перед випіканням, тоді змішайте 2 ст. ложки топленого масла з 1 ст. ложкою борошна і 1 ст. ложкою води.

Вершки і молоко - подарують випічці легкий світло-коричневий відтінок та ледь помітний блиск. Наносять ці продукти в два етапи: спочатку перед відправленням у духовку і за 5 хвилин до готовності. Важливо, щоб молоко чи вершки були кімнатної температури, інакше перепад температур негативно вплине на випічку.

Міцний солодкий чай - булочки вийдуть надзвичайно рум'яними і матовими. На 100 мл води візьміть 1 ч. ложку заварки чи 1 чайний пакетик, 2 ч. ложки борошна і 2 ч. ложки цукру. Суміш повинна охолонути до кімнатної температури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим замінити пергамент для випічки: сім перевірених варіантів

Сметана - булочки отримають легкий блиск і золотисту скоринку. Найкраще брати продукт жирністю 15-20%, оскільки його консистенція менш щільна. Також можна приготувати суміш з 1 ст. ложки сметани, 1 ст. ложки топленого масла і 1 ч. ложки борошна. Перед нанесенням суміш ретельно перемішують, щоб не було грудочок.

Майонез - підійде для несолодкої випічки. Потрібно акуратно змастити верхівку булочок чи пирога, а потім відправити у духовку.

Аквафаб - це рідина з консервованого чи вареного нуту, яка вважається вегетаріанською альтернативою яйцям.

Можете змішати будь-який з цих продуктів з невеликою кількістю куркуми, щоб випічка набула приємного золотистого відтінку.

Щоб випічка вийшла красивою та блискучою, треба знати деякі секрети.

Зазвичай, господині змащують збитим яйцем. Але воно не завжди надає глянцевого блиску пирогам. Розповімо про найпростіші способи, як досягнути цього ефекту.

Змазування водою надає випічці глянець. Цей варіант підходить для несолодких виробів і особливо актуальний для хліба з додаванням житнього борошна.

Зараз ви читаєте новину «Як зробити випічку золотистою без яєць: сім ідей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути