Британський шеф-кухар ресторану Parker's Tavern Трістан Велч розповів, як зробити черствий хліб знову свіжим і м'яким.
Його ресторан у Кембриджі спеціалізується на приготуванні їжі з низьким рівнем відходів. Він рекомендує за можливості не позбавлятися харчових відходів, а повертати їх до життя, пише ТСН.
Нещодавно у блозі Велч пояснив, як відновити м'якість черствого хліба.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 тис. л на передову - Ектор Хіменес-Браво працює над рецептом "сухого" борщу для ЗСУ
Спочатку хліб потрібно намочити водою. Можна під краном.
Важливо, щоб черствий хліб добре просочився водою. Коли хліб стане сильно вологим, потрібно помістити його в нагріту до 200 градусів духовку приблизно на 5 хв.
"Для великих буханців потрібно трохи більше часу в духовці. Після того, як хліб трохи охолоне, його можна їсти і він вже не буде черствим", - каже Велч.
Українці вживають занадто багато солі. За даними досліджень, у страви додають вдвічі більше за рекомендовану ВООЗ норму солі - 9,7 г замість 5 г.
А надмірне споживання солі вкрай шкідливе для організму. Це може призвести до інсульту, серцевих захворювань, високого кров'яного тиску, хвороб нирок і остеопорозу.
Вчені пояснили, як дізнатися, чи споживаєте ви забагато солі. Є вісім ознак, які про це сигналізують.
Коментарі